Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Mięso z udźca indyka ze skórą

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

18.4

6.4

0



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

131

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

1.83

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

2.92

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

1.34

Węglowodany ogółem [g]:

0

Cholesterol [mg]:

79

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

76

Potas [mg]:

384

Wapń [mg]:

5

Fosfor [mg]:

213

Żelazo [mg]:

0.8

Magnez [mg]:

26

Witamina A* [µg]:

40

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

0.4

Witamina E [mg]:

0.07

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.056

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.256

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

9.04

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer