Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Mięso z udźca indyka ze skórą

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
18.46.40


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:131
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:1.83
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:2.92
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:1.34
Węglowodany ogółem [g]:0
Cholesterol [mg]:79
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:76
Potas [mg]:384
Wapń [mg]:5
Fosfor [mg]:213
Żelazo [mg]:0.8
Magnez [mg]:26
Witamina A* [µg]:40
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0.4
Witamina E [mg]:0.07
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.056
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.256
Niacyna (Witamina PP) [mg]:9.04
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.