Mięso z udźca indyka ze skórą
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
18.4 | 6.4 | 0 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 131 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 1.83 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 2.92 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 1.34 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0 |
Cholesterol [mg]: | 79 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 76 |
Potas [mg]: | 384 |
Wapń [mg]: | 5 |
Fosfor [mg]: | 213 |
Żelazo [mg]: | 0.8 |
Magnez [mg]: | 26 |
Witamina A* [µg]: | 40 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0.4 |
Witamina E [mg]: | 0.07 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.056 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.256 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 9.04 |
Witamina C [mg]: | 0 |