Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Białko jaja kurzego

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

10.9

0.2

0.7



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

49

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0

Węglowodany ogółem [g]:

0.7

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

200

Potas [mg]:

154

Wapń [mg]:

6

Fosfor [mg]:

17

Żelazo [mg]:

0.2

Magnez [mg]:

11

Witamina A* [µg]:

0

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.006

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.429

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.07

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer