Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Białko jaja kurzego

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
10.90.20.7


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:49
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0
Węglowodany ogółem [g]:0.7
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:200
Potas [mg]:154
Wapń [mg]:6
Fosfor [mg]:17
Żelazo [mg]:0.2
Magnez [mg]:11
Witamina A* [µg]:0
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.006
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.429
Niacyna (Witamina PP) [mg]:0.07
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.