Białko jaja kurzego
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
10.9 | 0.2 | 0.7 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 49 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0.7 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 200 |
Potas [mg]: | 154 |
Wapń [mg]: | 6 |
Fosfor [mg]: | 17 |
Żelazo [mg]: | 0.2 |
Magnez [mg]: | 11 |
Witamina A* [µg]: | 0 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.006 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.429 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 0.07 |
Witamina C [mg]: | 0 |