Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Mięso z ud kurczaka ze skórą

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
16.810.20

Uwaga: Zaleca się zjadanie drobiu wyłącznie z chowu przydomowego. Nie należy zjadać brojlerów.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:158
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:2.88
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:3.94
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:2.04
Węglowodany ogółem [g]:0
Cholesterol [mg]:84
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:85
Potas [mg]:300
Wapń [mg]:9
Fosfor [mg]:196
Żelazo [mg]:0.7
Magnez [mg]:23
Witamina A* [µg]:20
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0.5
Witamina E [mg]:0.38
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.08
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.226
Niacyna (Witamina PP) [mg]:2.78
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.