Mięso z ud kurczaka ze skórą
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
16.8 | 10.2 | 0 |
Uwaga: Zaleca się zjadanie drobiu wyłącznie z chowu przydomowego. Nie należy zjadać brojlerów. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 158 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 2.88 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 3.94 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 2.04 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0 |
Cholesterol [mg]: | 84 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 85 |
Potas [mg]: | 300 |
Wapń [mg]: | 9 |
Fosfor [mg]: | 196 |
Żelazo [mg]: | 0.7 |
Magnez [mg]: | 23 |
Witamina A* [µg]: | 20 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0.5 |
Witamina E [mg]: | 0.38 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.08 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.226 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 2.78 |
Witamina C [mg]: | 0 |