Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Mięso z piersi kurczaka bez skóry

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
21.51.30

Uwaga: Zaleca się zjadanie drobiu wyłącznie z chowu przydomowego. Nie należy zjadać brojlerów.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:99
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:0.29
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:0.3
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:0.3
Węglowodany ogółem [g]:0
Cholesterol [mg]:58
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:55
Potas [mg]:385
Wapń [mg]:5
Fosfor [mg]:240
Żelazo [mg]:0.4
Magnez [mg]:33
Witamina A* [µg]:6
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:0.3
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.09
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.153
Niacyna (Witamina PP) [mg]:12.44
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.