Mięso z piersi kurczaka bez skóry
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
21.5 | 1.3 | 0 |
Uwaga: Zaleca się zjadanie drobiu wyłącznie z chowu przydomowego. Nie należy zjadać brojlerów. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 99 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.29 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.3 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.3 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0 |
Cholesterol [mg]: | 58 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 55 |
Potas [mg]: | 385 |
Wapń [mg]: | 5 |
Fosfor [mg]: | 240 |
Żelazo [mg]: | 0.4 |
Magnez [mg]: | 33 |
Witamina A* [µg]: | 6 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.3 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.09 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.153 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 12.44 |
Witamina C [mg]: | 0 |