Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Mięso z podudzia indyka ze skórą

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
15.78.90


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:142
Odpadki [%]:0
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:2.54
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:4.08
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:1.89
Węglowodany ogółem [g]:0
Cholesterol [mg]:81
Sacharoza [g]:0
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:92
Potas [mg]:324
Wapń [mg]:8
Fosfor [mg]:194
Żelazo [mg]:1.1
Magnez [mg]:24
Witamina A* [µg]:40
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0.4
Witamina E [mg]:0.11
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.076
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.196
Niacyna (Witamina PP) [mg]:3.72
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.