Mięso z podudzia indyka ze skórą
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
15.7 | 8.9 | 0 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 142 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 2.54 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 4.08 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 1.89 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0 |
Cholesterol [mg]: | 81 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 92 |
Potas [mg]: | 324 |
Wapń [mg]: | 8 |
Fosfor [mg]: | 194 |
Żelazo [mg]: | 1.1 |
Magnez [mg]: | 24 |
Witamina A* [µg]: | 40 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0.4 |
Witamina E [mg]: | 0.11 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.076 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.196 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 3.72 |
Witamina C [mg]: | 0 |