Mięso z piersi indyka bez skóry
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
19.2 | 0.7 | 0 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 84 |
Odpadki [%]: | 0 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 0.22 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 0.33 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 0.15 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0 |
Cholesterol [mg]: | 49 |
Sacharoza [g]: | 0 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 47 |
Potas [mg]: | 460 |
Wapń [mg]: | 2 |
Fosfor [mg]: | 238 |
Żelazo [mg]: | 0.5 |
Magnez [mg]: | 35 |
Witamina A* [µg]: | 9 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 0.02 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.036 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.15 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 4.92 |
Witamina C [mg]: | 0 |