Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Dynia, pestki

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
24.545.812.7


Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:556
Odpadki [%]:26
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:8.67
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:15.5
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:20.9
Węglowodany ogółem [g]:18
Cholesterol [mg]:0
Sacharoza [g]:1.1
Błonnik pokarmowy [g]:5.3
Sód [mg]:18
Potas [mg]:810
Wapń [mg]:43
Fosfor [mg]:1170
Żelazo [mg]:15
Magnez [mg]:540
Witamina A* [µg]:38
Beta-karoten [µg]:228
Witamina D [µg]:0
Witamina E [mg]:26
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.21
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.32
Niacyna (Witamina PP) [mg]:1.7
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.