Dynia, pestki
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
24.5 | 45.8 | 12.7 |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 556 |
Odpadki [%]: | 26 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 8.67 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 15.5 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 20.9 |
Węglowodany ogółem [g]: | 18 |
Cholesterol [mg]: | 0 |
Sacharoza [g]: | 1.1 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 5.3 |
Sód [mg]: | 18 |
Potas [mg]: | 810 |
Wapń [mg]: | 43 |
Fosfor [mg]: | 1170 |
Żelazo [mg]: | 15 |
Magnez [mg]: | 540 |
Witamina A* [µg]: | 38 |
Beta-karoten [µg]: | 228 |
Witamina D [µg]: | 0 |
Witamina E [mg]: | 26 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.21 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.32 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 1.7 |
Witamina C [mg]: | 0 |