Szynka wieprzowa gotowana
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
16.4 | 18.3 | 1 |
Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 233 |
Odpadki [%]: | 4 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 6.38 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 9.2 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 1.27 |
Węglowodany ogółem [g]: | 1 |
Cholesterol [mg]: | 51 |
Sacharoza [g]: | 0.7 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0 |
Sód [mg]: | 857 |
Potas [mg]: | 319 |
Wapń [mg]: | 6 |
Fosfor [mg]: | 187 |
Żelazo [mg]: | 1 |
Magnez [mg]: | 19 |
Witamina A* [µg]: | 0 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0.54 |
Witamina E [mg]: | 0.26 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.619 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.218 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 4.58 |
Witamina C [mg]: | 0 |