Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Szynka wieprzowa gotowana

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
16.418.31

Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:233
Odpadki [%]:4
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:6.38
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:9.2
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:1.27
Węglowodany ogółem [g]:1
Cholesterol [mg]:51
Sacharoza [g]:0.7
Błonnik pokarmowy [g]:0
Sód [mg]:857
Potas [mg]:319
Wapń [mg]:6
Fosfor [mg]:187
Żelazo [mg]:1
Magnez [mg]:19
Witamina A* [µg]:0
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0.54
Witamina E [mg]:0.26
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.619
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.218
Niacyna (Witamina PP) [mg]:4.58
Witamina C [mg]:0

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.