Kiełbasa podwawelska
100 g produktu zawiera: | ||
Białko [g] | Tłuszcze [g] | Węglowodany [g] (strawne) |
17.3 | 19.6 | 0.8 |
Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych. |
Pozostałe dane: |
Wartość energetyczna [kcal]: | 247 |
Odpadki [%]: | 6 |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]: | 6.85 |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]: | 9.85 |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]: | 1.36 |
Węglowodany ogółem [g]: | 0.9 |
Cholesterol [mg]: | 59 |
Sacharoza [g]: | 0.1 |
Błonnik pokarmowy [g]: | 0.1 |
Sód [mg]: | 1017 |
Potas [mg]: | 303 |
Wapń [mg]: | 10 |
Fosfor [mg]: | 172 |
Żelazo [mg]: | 1.5 |
Magnez [mg]: | 22 |
Witamina A* [µg]: | 0 |
Beta-karoten [µg]: | 0 |
Witamina D [µg]: | 0.62 |
Witamina E [mg]: | 0.2 |
Tiamina (Witamina B1) [mg]: | 0.513 |
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]: | 0.201 |
Niacyna (Witamina PP) [mg]: | 4.78 |
Witamina C [mg]: | 0.7 |