Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Kiełbasa podwawelska

100 g produktu zawiera:
Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
(strawne)
17.319.60.8

Uwaga: Nie zaleca się zjadania wędlin wykonywanych na skalę masową. Powinno się spożywać wyłącznie wędliny wykonane metodami tradycyjnymi, bez dodatków chemicznych.

Pozostałe dane:
Wartość energetyczna [kcal]:247
Odpadki [%]:6
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:6.85
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:9.85
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:1.36
Węglowodany ogółem [g]:0.9
Cholesterol [mg]:59
Sacharoza [g]:0.1
Błonnik pokarmowy [g]:0.1
Sód [mg]:1017
Potas [mg]:303
Wapń [mg]:10
Fosfor [mg]:172
Żelazo [mg]:1.5
Magnez [mg]:22
Witamina A* [µg]:0
Beta-karoten [µg]:0
Witamina D [µg]:0.62
Witamina E [mg]:0.2
Tiamina (Witamina B1) [mg]:0.513
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:0.201
Niacyna (Witamina PP) [mg]:4.78
Witamina C [mg]:0.7

* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten
Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.