Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Wątroba wołowa

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

20

3.1

4



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

125

Odpadki [%]:

7

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

1.22

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.45

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.53

Węglowodany ogółem [g]:

4

Cholesterol [mg]:

234

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

117

Potas [mg]:

294

Wapń [mg]:

7

Fosfor [mg]:

358

Żelazo [mg]:

9.4

Magnez [mg]:

21

Witamina A* [µg]:

14400

Beta-karoten [µg]:

950

Witamina D [µg]:

1.1

Witamina E [mg]:

0.67

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.26

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

3.33

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

13.7

Witamina C [mg]:

31



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer