Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Orzechy włoskie

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

16

60.3

11.5



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

645

Odpadki [%]:

55

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

6.56

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

9.4

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

41.16

Węglowodany ogółem [g]:

18

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

2.2

Błonnik pokarmowy [g]:

6.5

Sód [mg]:

4

Potas [mg]:

474

Wapń [mg]:

87

Fosfor [mg]:

332

Żelazo [mg]:

1.8

Magnez [mg]:

99

Witamina A* [µg]:

8

Beta-karoten [µg]:

48

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

2.6

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.39

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.12

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

1.19

Witamina C [mg]:

5.8



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer