Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Ryż brązowy

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

7.1

1.9

68.1



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

322

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.49

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.52

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.74

Węglowodany ogółem [g]:

76.8

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.8

Błonnik pokarmowy [g]:

8.7

Sód [mg]:

10

Potas [mg]:

260

Wapń [mg]:

32

Fosfor [mg]:

250

Żelazo [mg]:

1.3

Magnez [mg]:

110

Witamina A* [µg]:

0

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.7

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.48

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.05

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

4.7

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer