Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Ryż biały

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

6.7

0.7

76.5



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

344

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.15

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.18

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.26

Węglowodany ogółem [g]:

78.9

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.2

Błonnik pokarmowy [g]:

2.4

Sód [mg]:

6

Potas [mg]:

111

Wapń [mg]:

10

Fosfor [mg]:

135

Żelazo [mg]:

0.8

Magnez [mg]:

13

Witamina A* [µg]:

0

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.33

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.052

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.027

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.82

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer