Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Mąka pszenna, typ 500, wzbogacona

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

9.2

1.2

72.3



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

342

Odpadki [%]:

0

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

0.17

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

0.12

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.51

Węglowodany ogółem [g]:

74.9

Cholesterol [mg]:

0

Sacharoza [g]:

0.2

Błonnik pokarmowy [g]:

2.6

Sód [mg]:

2

Potas [mg]:

110

Wapń [mg]:

68

Fosfor [mg]:

67

Żelazo [mg]:

1.1

Magnez [mg]:

10

Witamina A* [µg]:

0

Beta-karoten [µg]:

0

Witamina D [µg]:

0

Witamina E [mg]:

0.4

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.6

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.3

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

3.9

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer