a to ciekawa sprawa bo czesnek nabiera podobno właściwości w kontakcie z tlenem, czyli rozduszanie mogłoby teoretycznie być lepszą opcją, ale w przypadku nie-obrabianego termicznie.
Na patelni jednak, rozduszony bardzo szybko traci właściwości i walory smakowe przez wysoka temp. Tak czy owak czosnek jest świetny na wszelkie zarazy (nawet termiczny, byle nie zjarany na brąz!)
_________________ "The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his."
George S. Patton
stdt Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 01 Lut 2011 Posty: 517 Skąd: Cała Europa.
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 07:23
Mi po czosnku niedobrze, odbija się i boli pod żebrami, niezależnie, w jakiej formie go zjem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.