Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Witold Jarmolowicz
Wto Sty 01, 2013 14:53
Kwas szczawiowy
Autor Wiadomość
gudrii 


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 1967
Skąd: everywhere
Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 00:14   Kwas szczawiowy

Wiecie moze co mowi Aajonus o kwasie szczawiowym?czy dopuszcza wogole szpinak w swojej diecie?jak wiadomo warzywa zielono listne zawieraja wyzej wymieniony kwas,kwas moze byc niebezpieczny jezeli zwiaze sie z wapniem w organizmie(szczawian wapnia moze doprowadzic do kamicy nerek),z tego co wiem to najlepiej spozywac go z nabialem i produktami z duza iloscia wapnia aby zwiazac kwas przed dostaniem sie do ustroju,a co Aajonus na to bo gdzies wyczytalem u jaiegos jego "ucznia" ktory wspominal tylko o tym ze mozna dostac opuchlizny ust i przelyku:/
Ostatnio zmieniony przez Molka Sob Wrz 24, 2011 22:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gudrii 


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 1967
Skąd: everywhere
Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 16:16   

to zeby was zainteresowac tematem tu jest cos takiego:

"Recent study confirms that the use of spinach in the diet will enhance the integrity of the skin thereby preventing skin damage.//

People who had earlier developed skin cancer have to exercise caution that they do not develop it again. They have to take care of their skin by using hats and sunscreen. To make the skin further resistant to UV rays, they have to take some nutrients. spinach is an excellent source of vitamins and minerals and has anti-carcinogenic properties.

The Queensland Institute of Medical Research conducted a 11 year study on 1,000 people at Nambour, on the Sunshine Coast. The rate of developing skin cancer was reduced to 45% among people who consumed about three servings of greens per week.

According to Dr Van der Pols, “Green leafy vegetables are a good source of folic acid, vitamins A, C and E, the carotenoids, lutein and zeaxanthin and other components which may help to boost the skin's natural defense against the damage caused by the UV rays”.

She also stressed the importance of a balanced diet. It is important to understand that diet does play a role in preventing skin cancer but only in addition to the precautionary measures such as using a hat, sunscreen and protective clothing.' Have you had your bowl of spinach today?"

tylko co z tym kwasem szczawiowym,bac sie czy nie bac?
 
 
gudrii 


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 1967
Skąd: everywhere
Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 16:28   

a tu cos takiego:

"The study found that four-and-a-half servings of broccoli offer the same amount of calcium as one cup of milk. A person forsaking dairy products would need to eat as many as 20 servings of broccoli each day to get enough of the nutrient.

"Another good example is kale. Kale is readily absorbed. But are people really going to eat 10 servings of kale a day? Get real," Weaver says. "On a practical level it's virtually impossible to get the calcium level you need without drinking milk in a Western diet or without adding fortified foods or supplements."

Some proponents of vegetarianism have said that because protein increases the urinary loss of calcium, vegetarians don't need as much calcium as the Daily Reference Intake suggests. "When I heard that I said 'Wait a minute. Some vegetarian diets are higher in protein than animal-based diets,'" Weaver says. "Dietary protein does influence calcium loss, but being vegetarian does not automatically reduce the risk of calcium deficiency."

In 1997, the National Academy of Science suggested that adults need 1,000 to 1,300 milligrams of calcium per day, depending on their age, about the same as three to four and a half cups of milk or yogurt per day.

Achieving the recommended daily amount of calcium can be complex. Not only do foods vary greatly in the amount of calcium they contain, but also the body absorbs the calcium in different foods differently. For example, the vitamin D in milk aids in calcium absorption, but spinach, which is high in calcium, also contains oxalic acid, which binds with the calcium and prevents the body from absorbing 95 percent of it. Foods with high levels of sulfur amino acids, such as cereals, nuts and seeds, also reduce retention of calcium.

This creates a problem for vegans because these foods are often the only sources of protein in their diets. Eliminating these foods to help increase the absorption of calcium would cause a serious nutritional deficiency and would greatly li"

czyli niby w 95% kwas szczawiowy jest wiazany przez wapn w szpinaku,czyli generalnie ok,jeszcze jak sie doda do tego jakis jogurt czy skorupki jaj to bedzie super extra:)moze temat sie komus przyda kiedys..:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved