Użytkownik Użytkownik lobbuje za żurawiną (lub patrząc na to szerzej - za carrefourem i w związku z tą żurawiną mi się przypomniał pyszny przepis
biorę krążek camembert i przygrzewam na łyżce masła z jednej i drugiej strony
a potem na talerz - podawać z konfiturą z żurawiny - smacznego
dwa krążki 240 g serka to będzie ok. 800 kcal, B:41 T:74 W:1
łatwo dodać żurawiny np. dwie łyżki stołowe i będzie proporcjonalnie "optymalny" posiłek - razem z masłem i żurawiną zapewne równe 1000kcal w 5 minut
_________________ I never forget a face, but in your case I'll be glad to make an exception.
kiedys w ogole byly takie sery Sekret Mnicha i jak sie kupilo dwupak to byl sloiczek z zurawina. Wtedy pierwszy raz sprobowalem sera z pozornie bezsensownym polaczeniem czyli kwasnym dzemem. Teraz lubie od czasu do czasu. Na zime mam spory zapas zurawin i borowek.
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
kurcze, narobiliście mi smaka... swoją drogą to z borówkami tez jest dobry. Jadłam kiedyś w formie nadzienia do naleśnika w knajpie.
Proszę, co za determinacja, tak mnożyć swoje byty:
lilkamajer28 [ 1 Post ]
solami [ 4 Posty ]
maurice [ 2 Posty ]
babygirl [ 1 Post ]
lilkamajer28 [ 1 Post ]
kamikaze [ 1 Post ]
m4rcelin4 [ 1 Post ]
JW
Ostatnio zmieniony przez Witold Jarmolowicz Nie Lip 07, 2013 11:50, w całości zmieniany 1 raz
Uwielbiam camemberta w każdej postaci, aczkolwiek przyznam, że klasyczny camembert z żurawiną mi nie smakuje. Głównie dlatego, że nie lubię połączenia sera z czymś słodkim.
Ostatnio siedzieliśmy z żoną w domu i zastanawialiśmy co byśmy sobie zjedli na kolacje. Tak się składa, że w lodówce mieliśmy camembert. Wpadliśmy na genialny pomysł - zrobiliśmy sobie fondue z camemberta... PYSZNOŚCI!
Rozpakowaliśmy ser, odkroiliśmy górną cześć, do środka dodaliśmy oliwę, zioła i czosnek - wsadziliśmy to na chwile do rozgrzanego piekarnika. W tym samym czasie na patelni zrobiliśmy grzanki. Połączenie niesamowite, a do tego bardzo proste danie.
Aaaa... i oczywiście do tego lampka wina. Kto chce może też dać jakieś pomidory, papryczki i ogóreczki. Polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.