Wysłany: Pon Lut 27, 2012 09:50 Makaron jest dobry na wszystko
Tricolori fusiili w sosie z żurawiną
czas: 1-30 min
SKŁADNIKI:
30 dkg. Tricolori fusiili
1 duża cebula
1/2 dużej czerwonej papryki
2 łyżki słodkiej śmietanki 30%
1 łyżka musztardy
1 serek topiony śmietanowy
spora garść żurawiny
oliwa
sól
pieprz biały
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatekiem oliwy. Cebulę szatkujemy bardzo drobno, podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy bardzo drobno pokrojoną w kosteczkę paprykę, chwilę przesmażamy. Dolewamy pół szklanki wody, dorzucamy serek i dusimy. Następnie dodajemy musztardę, żurawinę i śmietankę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem. SMACZNEGO!
http://postlinknews.com/349news.php
Makaronu nie da sie kochac, bo to paskudztwo nadajace sie wylacznie na pasze dla swin
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
Pomógł: 191 razy Wiek: 40 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 15904 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 23:19
No ja kiedyś na HC jadłem mnóstwo makaronów. Jednak po jakimś czasie miałem już ich dosyć - ale na chudo je jadłem. Co innego na tłusto, z masłem, śmietaną - wówczas jest znacznie lepszy.
_________________ Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
Ostatnio zmieniony przez Hannibal Pią Kwi 06, 2012 23:20, w całości zmieniany 1 raz
RAW0+ Pomógł: 41 razy Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 1943
Imho "substytut" to slowo, ktore sie zle kojarzy Tak jak "sojowy substytut boczku" albo "sojowy substytut skwarkow". To slowo, ktore sugeruje, ze komus czegos mocno brakuje ale woli udawac, ze nie
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
RAW0+ Pomógł: 41 razy Dołączył: 11 Wrz 2009 Posty: 1943
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 20:19 Fusilli z pokrzywą w jakimkolwiek sosie
Witam,
chciałem się z Wami podzielić super makaronem który ostatnio kupiłem/jadłem.
Makaron fusilli z mąki durum taki jakby zwyczajny ale super dodatkiem jest.... pokrzywa.Zielony wygląda jak ze szpinakiem ale smakuje o wiele lepiej Co oprócz koloru i smaku jest w nim takiego niezwykłego to że znakomicie nadaje się do wszystkich dań. Zupy, sosów mięsnych, pomidorowych, śmietanowych i co tam jeszcze wymyślicie. Nie jest drogi, jest BIO i ma go mój ulubiony sklep: http://www.soya24.pl/maka...-500g-p438.html
Smacznego
Szczerze wspolczuje, kto cie zmusza do jedzenia tego swinstwa? Odejdz od niego, jezeli cie kocha to nie powinien cie zmuszac do takich rzeczy
_________________ Nauka:nigdy więcej! Po maturze chodziłem na 3 różne studia, jednak okazało się że wykształcenie to nie jest coś dla mnie. I tak oto twój argument spala na konewce:) To takie krótkowzroczne masło maślane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.