Global Navigation

Main Navigation

Left Navigation

Content

Jaja kurze całe

100 g produktu zawiera:

Białko

Tłuszcze

Węglowodany
(strawne)

[g]

12.5

9.7

0.6



Pozostałe dane:

Wartość energetyczna [kcal]:

139

Odpadki [%]:

13

Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:

3

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:

4.34

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:

0.73

Węglowodany ogółem [g]:

0.6

Cholesterol [mg]:

360

Sacharoza [g]:

0

Błonnik pokarmowy [g]:

0

Sód [mg]:

141

Potas [mg]:

133

Wapń [mg]:

47

Fosfor [mg]:

204

Żelazo [mg]:

2.2

Magnez [mg]:

12

Witamina A* [µg]:

272

Beta-karoten [µg]:

13

Witamina D [µg]:

1.7

Witamina E [mg]:

0.73

Tiamina (Witamina B1) [mg]:

0.064

Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:

0.542

Niacyna (Witamina PP) [mg]:

0.06

Witamina C [mg]:

0



* Witamina A (ekwiwalent retinolu) = retinol + beta-karoten

Dane zawartości składników na postawie badań IŻiŻ.

wersja do wydruku

Sidebar

Footer