Czy sok z buraka 1 szklanka dziennie może być pity przez kogoś kto ma nadżerki? bo wtedy osoba taka oddawała by czerwony mocz? nie przeszkadza to? bo wyczytałem że ma dobre właściwości gojące i oczyszczające
Można dodać piórka czosnku dla smaku.
Dawniej dodawano skórkę z chleba, ale dziś chleby są nienaturalne, więc żaden z nich pożytek. Przypuszczalnie gospodynie zauważyły, że buraki szybciej fermentują dzięki mikroorganizmom zakwasu, jednak w rzeczywistości buraki fermentują same z siebie , tak, jak kapusta, bez żadnych dodatków.
Najważniejsze, żeby wszystko było zanurzone w wodzie i przykryte, odizolowane od mikroorganizmów w powietrzu. I żeby nie zmarzło w piwnicy, w 15*C. W zasadzie wystarczy temperatura pokojowa. No i odpowiednie buraki, nie wszystkie dobrze fermentują.
Przecież jakość wina też zależy od rocznika.
JW
Lubię koktajl z buraków z dodatkiem wysoko zmineralizowanej Piwniczanki (https://piwniczanka.pl/sklad-wody)
Dobry sposób na uzupełnienie napoju w dodatkowe minerały poprawiające funkcjonowanie organizmu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.