Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?
Autor Wiadomość
Witold Jarmolowicz
Site Admin

Pomógł: 40 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 6851
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 17:44   Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?

Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?
https://www.youtube.com/watch?v=8tciz0a38Uw
Zauważmy, że Pani Doktor przestrzega przed nadmiarem białka
i twierdzi, że nie powinno go być więcej, niż 30%, słownie, trzydzieści procent.
JW
 
     
vvv
^^^


Pomógł: 12 razy
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3503
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 19:09   

Może przykład.

http://s4.postimg.org/89m2klld9/b30.png
(wyostrzy się po kliknięciu na obrazek)


Jak dla mnie to fajny bigos,
byle nie codziennie bo to za dużo,
jest postulowane 29% białka.
:viva:
 
     
Kangur

Pomógł: 34 razy
Wiek: 77
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2980
Skąd: Australia
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 19:51   Re: Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?

Witold Jarmolowicz napisał/a:
Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?
https://www.youtube.com/watch?v=8tciz0a38Uw
Zauważmy, że Pani Doktor przestrzega przed nadmiarem białka
i twierdzi, że nie powinno go być więcej, niż 30%, słownie, trzydzieści procent.
JW


Nasi medycy powinni się dokształcić w procentach. Rzucają liczbami procentów, tylko nie uściślają czego to są procenty: objętości? wagi? kalorii?
Pani profesor nie wie, ze jedząc owoce z rana powoduje podkwaszenie krwi.
Przerwa po zjedzeniu owoców jest potrzebna do wchłonięcia się kwasów organicznych z żołądka do krwi i wynosi około pól godziny a nie 15 minut.
Po tym czasie organizm sam się będzie upominał o następny posiłek.
Jeszcze trochę czasu minie zanim aktualne autorytety od żywienia zrozumieją, ze nadmiar wapnia jest naszym wrogiem nr 1 i skończy się mityczne odkwaszanie.
_________________
Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
 
     
Witold Jarmolowicz
Site Admin

Pomógł: 40 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 6851
Wysłany: Pią Mar 13, 2015 09:00   

Może chodziło o procent wagowy białka w tłustej diecie bezwęglowodanowej?
Białka 30%, tłuszczu 70%.
Wtenczas wyszłoby na 1g białka około 2,33 grama tłuszczu.
Od biedy proporcja do przyjęcia B:T=1:2,33 aczkolwiek trochę za dużo tłuszczu.
Bezpieczniej byłoby B:T=1:1,7
Przy zapotrzebowaniu 2500 kcal wychodzi około 100g białka i 233g tłuszczu.
Energetycznie 16% energii z białka.
Aż tyle, to nawet IŻŻ zaleca. Czasem, jak się zapomni.
JW
 
     
vvv
^^^


Pomógł: 12 razy
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3503
Wysłany: Pią Mar 13, 2015 15:46   

Witold Jarmolowicz napisał/a:
Może chodziło o procent wagowy białka w tłustej diecie bezwęglowodanowej?
Białka 30%, tłuszczu 70%.

Dlaczego bez-węglowodanowej?
W tabelce powyżej uwzględniłem węglowodany i wszystko się "zgadza".
8)
 
     
Kangur

Pomógł: 34 razy
Wiek: 77
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2980
Skąd: Australia
Wysłany: Pią Mar 13, 2015 19:22   

vvv napisał/a:

W tabelce powyżej uwzględniłem węglowodany i wszystko się "zgadza".
8)

Jesteś artystą w dopasowywaniu konia do chomąta.
_________________
Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
 
     
Witold Jarmolowicz
Site Admin

Pomógł: 40 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 6851
Wysłany: Pią Mar 13, 2015 22:28   

vvv napisał/a:

Dlaczego bez-węglowodanowej?
W tabelce powyżej uwzględniłem węglowodany i wszystko się "zgadza".
8)
Bo tak jest łatwiej liczyć. Tylko dla dwóch elementów.
Nie wszyscy kumają procenty, które nie są liniowym przekształceniem.
Jeżeli zmieszamy litr spirytusu 80% z dwoma litrami wódki 40%, to wcale nie wyjdzie 60%, ani tym bardziej 120%
Podobnie 23 procentowy Vat w cenie brutto telewizora za 1000 PLN wynosi
tylko 187 zł, czyli 18,7%, a nie 23
JW
 
     
vvv
^^^


Pomógł: 12 razy
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3503
Wysłany: Sob Mar 14, 2015 02:24   

Witold Jarmolowicz napisał/a:
Nie wszyscy kumają procenty, które nie są liniowym przekształceniem.

29 gramów białka
+
58 gramów tłuszczu
+
13 gramów węglowodanów

po zmieszaniu zawiera

29% białka
+
58% tłuszczu
+
13% węglowodanów

Ale byłby pisk, że księżycowe 30 gramów białka i za mało kalorii, więc powiększyłem porcję całości przeszło trzykrotnie by było te 2300kcal. Umówmy się że powiększanie całości porcji nie zmienia procentowej zawartości składników.

B+T+W: 93+188+44 = 325

B: 93÷325=29%
T: 188÷325=58%
W: 44÷325=13%
;)
 
     
vvv
^^^


Pomógł: 12 razy
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3503
Wysłany: Sob Mar 14, 2015 02:46   

Witold Jarmolowicz napisał/a:
Jeżeli zmieszamy litr spirytusu 80% z dwoma litrami wódki 40%

1000ml spirytusu 80% zawiera 800ml alkoholu
2000ml wódki 40% zawiera 800ml alkoholu

mieszamy

1000ml+2000ml = 3000ml mieszaniny
800ml+800ml = 1600ml alkoholu

1600ml÷3000ml = 53% alkoholu w mieszaninie

http://en.wikipedia.org/wiki/Volume_percent
8/

Ze względu na kontrakcję w rzeczywistości mieszaniny będzie objętościowo nieco mniej więc będzie nieco mocniejsza.

http://s9.postimg.org/d2e3lu1n3/image.jpg


8)
Ostatnio zmieniony przez vvv Sob Mar 14, 2015 03:07, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
Witold Jarmolowicz
Site Admin

Pomógł: 40 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 6851
Wysłany: Sob Mar 14, 2015 14:54   

Kiedyś w sklepie pani sprzedawczyni zepsuł się przycisk procentów w kalkulatorze.
Podpowiedziałem, że najszybciej będzie, gdy pomnoży cenę netto przez 1,22 żeby policzyć brutto.
Spojrzała na mnie z niedowierzaniem, jakbym nagle wygłosił, że grawitacja nie różni się od ruchu jednostajnie przyspieszonego.
JW
 
     
Titelitury 

Dołączył: 29 Lip 2015
Posty: 394
Ostrzeżeń:
 4/2/3
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 21:04   Re: Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?

Kangur napisał/a:
Witold Jarmolowicz napisał/a:
Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?
https://www.youtube.com/watch?v=8tciz0a38Uw
Zauważmy, że Pani Doktor przestrzega przed nadmiarem białka
i twierdzi, że nie powinno go być więcej, niż 30%, słownie, trzydzieści procent.
JW


Nasi medycy powinni się dokształcić w procentach. Rzucają liczbami procentów, tylko nie uściślają czego to są procenty: objętości? wagi? kalorii?
Pani profesor nie wie, ze jedząc owoce z rana powoduje podkwaszenie krwi.
Przerwa po zjedzeniu owoców jest potrzebna do wchłonięcia się kwasów organicznych z żołądka do krwi i wynosi około pól godziny a nie 15 minut.
Po tym czasie organizm sam się będzie upominał o następny posiłek.
Jeszcze trochę czasu minie zanim aktualne autorytety od żywienia zrozumieją, ze nadmiar wapnia jest naszym wrogiem nr 1 i skończy się mityczne odkwaszanie.

http://oczymlekarze.pl/zd...miesa-a-zdrowie Nie jestem pewny czy twoje teorie o ograniczaniu do minimum wapnia w diecie nie sprawi że obudzisz się kiedyś z ręką w nocniku.
Ostatnio zmieniony przez Titelitury Wto Sie 04, 2015 21:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
vvv
^^^


Pomógł: 12 razy
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3503
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 23:03   Re: Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?

Cytat:
teorie o ograniczaniu do minimum wapnia w diecie

Niebanalna przesłanka w temacie produktów mlecznych (z wyjątkiem masła).


Z wapniem bywa indywidualnie bardzo różnie, o jak w tym badaniu:

http://www.icnr.com/artic...deposition.html napisał/a:
(...)
School of Biological Sciences, University of Surrey, Guildford, UK
(...)
Pineal, muscle and bone were dissected from 11 aged cadavers and assayed for F using the HMDS-facilitated diffusion, F-ionspecific electrode method. Pineal calcium was determined using atomic absorption spectroscopy. Pineal and muscle contained 297(+/-)257 and 0.5(+/-)0.4 mg F/kg wet weight, respectively;
(...)
The extent of pineal calcification also varied between individuals: ranging from 4,600 to 37,250 mg Ca/kg wet weight.
(...)
This study has added new knowledge on the fate and distribution of fluoride in the body. It has shown for the first time that fluoride readily accumulates in the human pineal gland although there was considerable inter-individual variation (14 - 875 mg F/kg)
(...)


A nic lepiej nie akumuluje i umartwia wapnia niż fluor.
:|
 
     
Titelitury 

Dołączył: 29 Lip 2015
Posty: 394
Ostrzeżeń:
 4/2/3
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 09:38   Re: Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?

vvv napisał/a:
Cytat:
teorie o ograniczaniu do minimum wapnia w diecie

Niebanalna przesłanka w temacie produktów mlecznych (z wyjątkiem masła).


Z wapniem bywa indywidualnie bardzo różnie, o jak w tym badaniu:

http://www.icnr.com/artic...deposition.html napisał/a:
(...)
School of Biological Sciences, University of Surrey, Guildford, UK
(...)
Pineal, muscle and bone were dissected from 11 aged cadavers and assayed for F using the HMDS-facilitated diffusion, F-ionspecific electrode method. Pineal calcium was determined using atomic absorption spectroscopy. Pineal and muscle contained 297(+/-)257 and 0.5(+/-)0.4 mg F/kg wet weight, respectively;
(...)
The extent of pineal calcification also varied between individuals: ranging from 4,600 to 37,250 mg Ca/kg wet weight.
(...)
This study has added new knowledge on the fate and distribution of fluoride in the body. It has shown for the first time that fluoride readily accumulates in the human pineal gland although there was considerable inter-individual variation (14 - 875 mg F/kg)
(...)


A nic lepiej nie akumuluje i umartwia wapnia niż fluor.
:|

Ależ jednym z pryncypiów Weston Price Foundation jest właśnie unikanie fluorowanej wody.
Ludzie z Weston Price odmitologizowują jednocześnie szkodliwość produktów mlecznych. Podobnie robi Jadwiga Kempisty, której bardzo blisko do doświadczeń ludzi z Weston Price.

Nie szkodzą produkty mleczne nie przetworzone przemysłowo. Pełnotłuste fermentowane produkty mleczne, przetworzone w domowy sposób są zalecane. Masło, śmietana słodka i kwaśna także.

Przez dwa miesiące miałem okazję rozmawiać z osobą, która od kilku lat ze względu na wykonywany zawód, wyjeżdża do krajów skandynawskich. Tam poznała społeczności paleo, lc.
Bez względu na to w którym z krajów skandynawskich w danej chwili mieszka, nie ma problemów z dostępem do nie przetworzonych przemysłowo produktów. Także mlecznych.
Jednak tam ludzie potrafią się dogadać, zorganizować. Pomagają sobie wzajemnie.
Wielu rolników zajmuje się tym aby oprócz produkcji na dużą skalę prawie że hobbystycznie wytwarzać produkty ekologiczne.
A jak to się odbywa? Ano bardzo prosto. Duński rolnik w jakiejś mniejszej lub większej szopce wystawia codziennie świeże jaja od kurek z wolnego wybiegu, warzywa i owoce bez chemii, świeże mleko. Obok stoi skrzynka do której wrzuca się pieniądze za towar który się zabiera. Nikt nie oszukuje. Z reguły jest tak że sumy w skrzynce są większe niż wartość zabranego towaru.
Tam można. U nas się nie da.
Bardzo ciekawie jest w USA. Tam taki handel bezpośredni jest zabroniony. Kupuje się więc to mleko "dla kotka" mięso "dla pieska" i nikt nie może się doczepić.
Daleko nam jeszcze do nich. Lepiej wymyślać coraz to nowe warianty diet niskowęglowodanowych, twierdząc że to właściwy rodzaj i mieć pretekst do walki z innymi.

Tymczasem wielka skuteczność metod Jadwigi Kempisty i zbieżnych z tym pryncypialnych zasad zdrowia Weston Price Foundation pokazuje że wszystkie te wariacje lc o kant tyłka potłuc.

Jaką ilość białka w diecie niskowęglowodanowej uznają polscy propagatorzy lc i paleo za umiarkowaną? 100 gramów białka na dobę uznaje się już za wysokobiałkową.
Natomiast na zachodzie za umiarkowaną ilość uznaje się po 30-45 gramów białka w każdym posiłku a ilość zalecanych posiłków to 3- 4.

U ludzi na lc z mniejszą ilością białka stwierdza się kłopoty z koncentracją. W piśmie występują częste literówki i przestawianie kolejności liter "połykanie" podobnie jak w dysleksji.
Obniżona sprawność intelektualna powinna być pierwszym sygnałem że ilość białka trzeba radykalnie zwiększyć.

Jest to także skierowane do osobników którzy dwuzdaniowy post muszą kilkanaście razy ed.yto.wać aby usunąć wszystkie błędy.

Pomijam fakt że na forum dd napisanie długiego postu wymaga kilkukrotnego zapisania a potem wejścia w opcje bo inaczej się nie da. Nie o tym mówię.
Ostatnio zmieniony przez Titelitury Śro Sie 05, 2015 10:18, w całości zmieniany 9 razy  
 
     
Ryszard 
RW

Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 63
Skąd: Poznań
  Wysłany: Śro Sie 05, 2015 10:51   

Piszesz,że napisanie długiego postu wymaga kilkukrotnego zapisania a potem wejścia w opcje bo inaczej się nie da.
Pytanie, jak to się ma do tego, że aż w całości zmieniałeś go 9 razy. :(
_________________
RWP
 
     
Witold Jarmolowicz
Site Admin

Pomógł: 40 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 6851
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 11:05   Re: Jak to się ma do doświadczeń na tym forum?

Titelitury napisał/a:
U ludzi na lc z mniejszą ilością białka stwierdza się kłopoty z koncentracją. W piśmie występują częste literówki i przestawianie kolejności liter "połykanie" podobnie jak w dysleksji.
Obniżona sprawność intelektualna powinna być pierwszym sygnałem że ilość białka trzeba radykalnie zwiększyć.

Dokładnie.
Dotyczy to wszystkich niskobiałkowców.
I optymalnych, i wegetarian, i oczyszczających się niskokalorycznych.
Takimi najłatwiej rządzić, więc jedzenie większych ilości czerwonego mięsa jest usilnie dyskredytowane przez każdą z opcji oraz medycynę trzymaną na krótkiej smyczy farmacji.
JW
 
     
Titelitury 

Dołączył: 29 Lip 2015
Posty: 394
Ostrzeżeń:
 4/2/3
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 11:15   

Ryszard napisał/a:
Piszesz,że napisanie długiego postu wymaga kilkukrotnego zapisania a potem wejścia w opcje bo inaczej się nie da.
Pytanie, jak to się ma do tego, że aż w całości zmieniałeś go 9 razy. :(

Ponieważ piszę kilka zdań i wchodzę w opcję , dla pewności że nie odrzuci mi całego tekstu. Bywało że napisałe długi teks i była klapa bo nie dało się go zapisać.

Zaznaczyłem to w poprzednim poście.
Po drugie napisałem wyraźnie że dotyczy to ludzi, którzy krótki teks muszą wiele razy . Oznacza to że nie zauważają błędów na bieżąco co jest właśnie charakterystyczne dla niedoborów białka.
Przez ostatnie kilka miesięcy zdarzało mi się komunikować z osobami będącymi na lc z niską zawartością białka. Miały one opisane przeze nie wyżej objawy. Jedna z osób po pół roku niskobiałkowego lc pisała tak chaotycznie że trudno ją było zrozumieć. To już nie są żarty.

Tak więc w przypadku długich tekstów na forum jest to sprawa czysto techniczna. Natomiast w przypadku wiadomości mailowych jakie otrzymywałem mój rozmówca nie miał ograniczeń czasowych.
Ostatnio zmieniony przez Titelitury Śro Sie 05, 2015 11:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
EAnna 

Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 03 Sty 2009
Posty: 1130
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 12:34   

Titelitury napisał/a:
Po drugie napisałem wyraźnie że dotyczy to ludzi, którzy krótki teks muszą wiele razy .

Titelitury napisał/a:
Miały one opisane przeze nie wyżej objawy.

Panie Grzegorzu,
napisał Pan również:
Titelitury napisał/a:
Oznacza to że nie zauważają błędów na bieżąco co jest właśnie charakterystyczne dla niedoborów białka.

mimo, że post: " w całości zmieniany 2 razy "
_________________
Pozdrawiam
EAnna
 
     
EAnna 

Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 03 Sty 2009
Posty: 1130
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 12:39   

Porada praktyczna:
Po napisaniu długiego postu najlepiej skopiować go do pamięci podręcznej, potem zrobić podgląd a następnie wysłać.
W przypadku jakichkolwiek zakłóceń można jednorazowo wkleić cały post i po podglądzie wysłać ponownie.
Jeżeli jest coś niejasne to proszę śmiało pytać.
_________________
Pozdrawiam
EAnna
 
     
Titelitury 

Dołączył: 29 Lip 2015
Posty: 394
Ostrzeżeń:
 4/2/3
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 13:25   

EAnna napisał/a:
Titelitury napisał/a:
Po drugie napisałem wyraźnie że dotyczy to ludzi, którzy krótki teks muszą wiele razy .

Titelitury napisał/a:
Miały one opisane przeze nie wyżej objawy.

Panie Grzegorzu,
napisał Pan również:
Titelitury napisał/a:
Oznacza to że nie zauważają błędów na bieżąco co jest właśnie charakterystyczne dla niedoborów białka.

mimo, że post: " w całości zmieniany 2 razy "

Proszę nie drążyć tematu, który wyjaśniałem już dwa razy bo to może sugerować że pomimo tego iż pisałem o tym wielokrotnie nie zrozumiała pani tego o co wytłumaczyłem w sposób bardzo przystępny.
Czasem trudno wyczuć jak długi tekst można napisać aby bez problemu został zapisany, więc dmucham na zimne i dziesięciozdaniowy post piszę w dwóch podejściach.
 
     
Titelitury 

Dołączył: 29 Lip 2015
Posty: 394
Ostrzeżeń:
 4/2/3
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 14:17   

EAnna napisał/a:
Porada praktyczna:
Po napisaniu długiego postu najlepiej skopiować go do pamięci podręcznej, potem zrobić podgląd a następnie wysłać.
W przypadku jakichkolwiek zakłóceń można jednorazowo wkleić cały post i po podglądzie wysłać ponownie.
Jeżeli jest coś niejasne to proszę śmiało pytać.

Moj sposób jest prostszy a ja w niektórych kwestiach bardzo cenię sobie prostotę.
Mimo wszystko dziękuję za poradę.
 
     
vvv
^^^


Pomógł: 12 razy
Wiek: 46
Dołączył: 04 Sty 2013
Posty: 3503
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 14:45   

EAnna napisał/a:
Jeżeli jest coś niejasne to proszę śmiało pytać.
Może być, że nie będzie pytania, bo możliwość jest nieznana.

<Ctrl-a> czyli wcisnąć i trzymać wciśnięty klawisz Ctrl i nacisnąć "a"
to skrót klawiaturowy "zaznacz wszystko".

<Ctrl-c> czyli wcisnąć i trzymać wciśnięty klawisz Ctrl i nacisnąć "c"
to skrót klawiaturowy "kopiuj".

<Ctrl-v> czyli wcisnąć i trzymać wciśnięty klawisz Ctrl i nacisnąć "a"
to skrót klawiaturowy "wklej".

Da się tak ustawić przeglądarkę, by zawartość schowka nie przetrwała zamykania przeglądarki, więc zawsze pewniej, w ferworze walki, okna nie zamykać tylko użyć funkcji znajdującej się pod prawym klawiszem myszy "otwórz odnośnik w nowym oknie" lub "otwórz odnośnik w nowej karcie", funkcje te dostępne są po najechaniu myszą na jakiś link. Przydatne, gdy ulegnie się z jakichś przyczyn wylogowaniu w trakcie pisania postu, kombinacji jest wiele, każda dobra byle skuteczna.

Kto jakimś cudem uniknął tej wiedzy niech poćwiczy na sucho,
to bardzo przydatne skróty.
8)
 
     
dario_ronin 
Dariusz Olesik


Pomógł: 16 razy
Wiek: 54
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 3485
Skąd: Częstochowa/UK
Wysłany: Śro Sie 05, 2015 15:21   

Titelitury napisał/a:
napisałe długi teks


Titelitury napisał/a:
krótki teks


mało białka :keep:
 
     
Titelitury 

Dołączył: 29 Lip 2015
Posty: 394
Ostrzeżeń:
 4/2/3
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 07:15   

dario_ronin napisał/a:
Titelitury napisał/a:
napisałe długi teks


Titelitury napisał/a:
krótki teks


mało białka :keep:


Spróbuj surowej diety, bo widzę że nadal sensem twojego życia są bezsensowne dyskusje z których nic nie wynika. Zobaczysz jak po kilku miesiącach zmieni się twoje myślenie.
Po tygodniu kogel mogel smakuje rano tak dobrze że nie ma się ochoty na nic innego.
Im większy procent surowego w diecie tym lepsze efekty. Zmienia się sposób myślenia, przechodzi fanatyzm, człowiek robi się bardziej uprzejmy, potrafi spojrzeć z punktu widzenia innych na wiele spraw.
Objawy oczyszczania się organizmu z toksyn są dość uciążliwe ale to nic takiego. Trochę więcej się sika, pocenie bywa bardziej intensywne itp ale po oczyszczeniu się z toksyn to mija.
Ostatnio zmieniony przez Titelitury Czw Sie 06, 2015 07:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2018 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved