Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymaz z języka: Candida sp: dodatni, co znaczy i jak leczyć?
Autor Wiadomość
User0z

Dołączył: 11 Lis 2014
Posty: 22
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 14:11   Wymaz z języka: Candida sp: dodatni, co znaczy i jak leczyć?

Witam.

Ogólnie źle się czuję od bardzo, bardzo dawna (ponad dwa lata)
Dokucza mi ciągłe zmęczenie, uczucie zimna, bóle mięśniowe, brak pamięci, koncentracji, drżenie rąk.
Zrobiłem mnóstwo badań i wyników, byłem u wielu lekarzy.
Wykluczyłem badaniami boreliozę, wszystkie badania z krwi mam dobre, z podwyższonych lub przekroczonych wyników :
TSH: 4,37 (Norma: 0,27-4,2)
Żelazo: 190 (Norma: 33-193) (wcześniejsze moje badania w granicach 210)
Cholesterol całkowity: 184 (Norma: mniej niż 190) (we wcześniejszych badaniach miałem ok. 210.)

Ogólnie od bardzo dawna mam biały nalot na języku no i przy tym nie miły zapach oddechu. Nalot się robi nawet niedługo po porządnym szczotkowaniu.
Ślinę mam gęstą, często jakby flegmę.
Ogólnie wszyscy lekarze którym opowiadałem o tym języku to lekceważyli to i mówili, że jest ok.

Korzystając z okazji, że byłem w innej sprawie u Dermatologa zapytałem o ten język.
Pani Doktor zleciła zrobienie wymazu z języka, zrobiłem i wyszło na wyniku:
Candida sp. : dodatni (+)

Wizytę mam za jakiś czas u dermatologa, rozumiem, że coś jest nie tak i badanie wyszło nie tak?
Co to oznacza i czy to coś poważnego?

Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.
 
     
Molka 
Moderator


Pomogła: 60 razy
Dołączyła: 02 Maj 2009
Posty: 6724
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 20:51   

User0z napisał/a:
Witam.

Ogólnie źle się czuję od bardzo, bardzo dawna (ponad dwa lata)
Dokucza mi ciągłe zmęczenie, uczucie zimna, bóle mięśniowe, brak pamięci, koncentracji, drżenie rąk.
Zrobiłem mnóstwo badań i wyników, byłem u wielu lekarzy.
Wykluczyłem badaniami boreliozę, wszystkie badania z krwi mam dobre, z podwyższonych lub przekroczonych wyników :
TSH: 4,37 (Norma: 0,27-4,2)
Żelazo: 190 (Norma: 33-193) (wcześniejsze moje badania w granicach 210)
Cholesterol całkowity: 184 (Norma: mniej niż 190) (we wcześniejszych badaniach miałem ok. 210.)

Ogólnie od bardzo dawna mam biały nalot na języku no i przy tym nie miły zapach oddechu. Nalot się robi nawet niedługo po porządnym szczotkowaniu.
Ślinę mam gęstą, często jakby flegmę.
Ogólnie wszyscy lekarze którym opowiadałem o tym języku to lekceważyli to i mówili, że jest ok.

Korzystając z okazji, że byłem w innej sprawie u Dermatologa zapytałem o ten język.
Pani Doktor zleciła zrobienie wymazu z języka, zrobiłem i wyszło na wyniku:
Candida sp. : dodatni (+)

Wizytę mam za jakiś czas u dermatologa, rozumiem, że coś jest nie tak i badanie wyszło nie tak?
Co to oznacza i czy to coś poważnego?

Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi.

Candida sp. to grzyb drożdżopodobny nie zidentyfikowany do gatunku. Na 1 + czyli w niewielkiej ilosci. W zasadzie u zdrowych ludzi wymaz z jezyka nie powinien wykazywac grzybów, masz naruszoną równowage flory bakteryjnej. Z objawów wynika ze cos jest nie tak, zrób sobie poziom magnezu, moze tu tkwi przyczyna, zażywaj przez jakis czas i zobaczysz a tak na marginesie, takie sa skutki picia napojów energetyzujacych inaczej wykańczajacych.
 
     
Kangur

Pomógł: 34 razy
Wiek: 76
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 2974
Skąd: Australia
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 21:50   

Kangur napisał/a:
Od którego klona ten post przekopiowałaś i wkleiłaś? Oszczędź mi szukania i pomóż mi w tej sprawie.

@user0z
Nie chciałaś mi pomoc. Trudno. Poradziłem sobie.
http://forum.gazeta.pl/fo...i_co_znacz.html
A ten mlody776 ze swoimi suplementami to też twoj klon?
_________________
Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
 
     
g69 

Wiek: 49
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 331
Wysłany: Pon Mar 02, 2015 07:42   

Kangur napisał/a:

Nie chciałaś mi pomoc. Trudno. Poradziłem sobie.
http://forum.gazeta.pl/fo...i_co_znacz.html
A ten mlody776 ze swoimi suplementami to też twoj klon?

Czyżby,to pisał jakiś bot,celem sprzedaży jakiś produktów?
Chociaż z drugiej strony,takie działania mogą,też ożywiać forum.
 
     
User0z

Dołączył: 11 Lis 2014
Posty: 22
Wysłany: Wto Mar 24, 2015 22:13   

Molka, Dziękuję za odpowiedzi.

A propos...Nie jestem żadnym botem, tylko człowiekiem szukających dobrych rad odnośnie mojego zdrowia,a raczej jego braku.

Byłem u dermatologa i dostałem:
-Tabletki twarde Flucofast 100mg (1 tabletka przez 7 dni)
-Nystatyna 2op. w zawiesinie, smarowanie i połykanie zawiesiny przez dwa tyg.
- Wprowadziłem sobie dietę, od dwóch tygodnia nie jadam praktycznie żadnych cukrów, słodyczy, mleka, owoców, ziemniaków, produktów konserwowych, ogólnie jadam same warzywa, ciemny chleb z ziarnami i ogólnie produkty dozwolone w diecie przeciwgrzybicznej.
Na razie po tygodniu różnicy niestety żadnej nie widać, czy coś się jeszcze zmieni?
Najgorzej, że niedługo święta i nie wiem jak się zachować w stosunku do jedzenia...
Zużyłem już dwa opakowania nystatyny i idę do lekarza po receptę na kolejne dwa...
Ktoś może doradzić?
Ostatnio zmieniony przez User0z Wto Mar 24, 2015 22:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
User0z

Dołączył: 11 Lis 2014
Posty: 22
Wysłany: Śro Kwi 01, 2015 16:15   

A propos diety na Canddide, to bardzo bym prosił o wskazanie tego który będzie najbardziej odpowiedni dla mnie:

Chleb 1:
Chleb razowy -skład: mąka razowa typ 2000, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, zakwas naturalny, sól, drożdże
Chleb 2:
Chleb (mało informacji bo sklep prosto z piekarni nie pakowany, skład tyle co Pani w sklepie powiedziała.) -skład: mąka żytnia 90%, mąka pszenna 10% + dodatki
Chleb 3:
Chleb z orkiszem -skład: mąka żytnia 35%, woda, mąka orkiszowa 12%,słonecznik 8,5%, płatki ziemniaczane, otręby pszenne 2,5%,ekstrakt słodu jęczmiennego, wysoko proteino-wana mąka pszenna, inne,
Chleb 4
Chleb Jakubkowy -skład: mąka żytnia razowa 72%, woda, słonecznik 10%, siemię lniane 8%, żyto krojone 5%, sezam 1%, płatki owsiane, sól, drożdże.
Chleb 5
Chleb na naturalnym zakwasie, pełnoziarnisty, żytni -skład; mąka żytnia, pszenna, woda, żyto krojone 15%,słonecznik 10%,siemię lniane 6%,drożdże, sól, ekstrakt słodu,
 
     
User0z

Dołączył: 11 Lis 2014
Posty: 22
Wysłany: Czw Kwi 02, 2015 21:32   

Wybrałem ten chleb nr 4.
Ogólnie nie wyobrażam sobie nie jeść chleba, no bo jak zjeść śniadanie? Na coś kawałek szynki czy rzodkiewki trzeba położyć?
Czym zastąpić chleb?

Poniżej zdjęcie mojego języka:
1. -> http://images69.fotosik.p...92219ab1124.jpg
2. -> http://images68.fotosik.p...5a0006408a0.jpg
 
     
g69 

Wiek: 49
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 331
Wysłany: Sob Kwi 04, 2015 19:46   

Czytałeś tego posta?
http://www.dobradieta.pl/...p=128173#128173
Całkiem inną metodę proponuje pewien bloger.Metoda,może wydawać się kontrowersyjna,ale.
Jego słowa:
Swój program opieram w pierwszej kolejności na doświadczeniu swoim, rodziny, znajomych i wielu osób, które w ten sposób wyleczyły się z kandydozy
http://poweredbyfruits.pl...nes-jesc-cukry/
 
     
zdrow

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Lis 2014
Posty: 42
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 10:04   

Mi definitywnie pomogło picie naparu z kory drzewa lapacho. Korę gotuje się przez 15-20 min i pije dwa razy dziennie po kubku. Ma silne działanie przeciwgrzybicze http:// $$/produkt/lapacho-ekogram-250g/
 
     
Witold Jarmolowicz
Site Admin

Pomógł: 39 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 6641
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 20:37   

g69 napisał/a:
Czytałeś tego posta?
http://www.dobradieta.pl/...p=128173#128173
Całkiem inną metodę proponuje pewien bloger.Metoda,może wydawać się kontrowersyjna,ale.
Jego słowa:
Swój program opieram w pierwszej kolejności na doświadczeniu swoim, rodziny, znajomych i wielu osób, które w ten sposób wyleczyły się z kandydozy
http://poweredbyfruits.pl...nes-jesc-cukry/
Marcin Mosiejko, autor tej strony, próbuje być akwizytorem tego, który już osiągnął światowy sukces, Durianrider.
JW
 
     
sylwunia

Dołączył: 27 Kwi 2018
Posty: 1
Wysłany: Pią Kwi 27, 2018 21:54   

A czy podczas leczenia candidy można wspierać się również takimi metodami poprawy odporności: http://medtutor.pl/forum/detoxic Są różne opinie na temat tego preparatu i nie wiem komu wierzyć...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2018 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved