Wysłany: Pon Wrz 04, 2017 19:46 dietetyczna pasta kanapkowa z cieciorki
Pasty to świetna alternatywa dla typowych, tradycyjnych kanapek. Pasują idealnie do ciemnego pieczywa, a także do chrupek - pieczywa suchego, które u nas w domu nazywamy płytkami. Zazwyczaj robię taką pastę z surimi, ale można też z mortadeli drobiowej, wędzonych szprotek, śledzi, czy makreli. Przede wszystkim jest tania, pożywna, wspomaga dietę odchudzającą. Zazwyczaj jej skład to :
– 0,5 kg paluszków surimi
– 2 puszki cieciorki
– 5 sztuk suszonych pomidorów,
– 3 łyżeczki oliwy z oliwek
Oczywiście czasem pomidory suszone zastępuję przesmażoną papryką lub pieczarkami, a cieciorkę groszkiem zielonym. Całość przekręcam przez maszynkę do mięsa i dokładnie mieszam kserem. Gdy wyjdzie za sucha dodaję kostkę miękkiego sera topionego.
Więcej ciekawych przepisów znajdziecie w poradniku jak zachować zdrowie - http://www.zachowajmyzdrowie.pl .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.