Piotrx Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1453
Wysłany: Nie Lut 19, 2017 21:37
bombaj33 nie masz pojęcia o czym piszesz.
Kangur Pomógł: 34 razy Wiek: 82 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 3119 Skąd: Australia
Wysłany: Pią Lut 24, 2017 20:32
bombaj33 napisał/a:
Nie ma czegoś takiego jak zakwaszenie organizmu, gdyż nie ma produktów, które by zmieniły PH naszej krwi.
Spektrum pH płynów w organizmie człowieka jest bardzo szerokie i może być od pH < 2 w żołądku, od 3,5 do 4 w waginie i do pH > 8 w soku trzustki i w spermie.
Spożywanie produktów zawierających kwasy organiczne obniża pH naszej krwi.
Kwasy organiczne są w żołądku wchłaniane bezpośrednio do krwi. Leki, które maja się wchłaniać w żołądku są umieszczane w środowisku kwasów organicznych.
Spożywanie produktów i picie wody z dużą zawartością wapnia powoduje podwyższenie pH krwi.
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
Piotrx Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1453
Wysłany: Wto Gru 25, 2018 16:32
tadwoj napisał/a:
Krzemu to chyba nie brakuje gdyż suplementuję się Diatomitem od 2 miesięcy, a jest to jedna z najlepszych form krzemu , po skrzypie.
Jak widać nie jest to taka prosta diagnoza.
Z tego co słyszałem, to krzem z ziemi okrzemkowej jest bardzo słabo przyswajalny. Ona służy raczej do oczyszczania jelit.
Piotrx Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1453
Wysłany: Nie Gru 30, 2018 18:04
Kangur napisał/a:
Spożywanie produktów zawierających kwasy organiczne obniża pH naszej krwi.
Kwasy organiczne są w żołądku wchłaniane bezpośrednio do krwi. Leki, które maja się wchłaniać w żołądku są umieszczane w środowisku kwasów organicznych.
Spożywanie produktów i picie wody z dużą zawartością wapnia powoduje podwyższenie pH krwi.
Wiem, że próbujesz zakwasić organizm od kilku lat. Czy możesz napisać co spożywałeś i z jakim skutkiem? Te negatywne próby też jakbyś mógł opisać, to byłoby cenne, choć oczywiście te pozytywne najbardziej się przydadzą.
Kolego, kilka dni temu pisałeś że dieta optymalna zakwasza organizm. Z wypowiedzi Kangura idzie wywnioskować że był na diecie optymalnej. Czyli jak to, będąc na diecie optymalnej zakwaszającej, on nie mógł się zakwasić?
Piotrx Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1453
Wysłany: Czw Sty 03, 2019 08:57
Nie wiem jak jest z tym nabiałem, bo ci specjaliści od zakwaszenia sami tego chyba nie wiedzą:
https://www.magazynbiegan...wasza-organizm/
Jeśli Kangur kontrolował stan zakwaszenia gdy jadł duże ilości nabiału, to Ci to wyjaśni.
Odkwaszają metale, sód, potas, wapń, magnez.
Odkwaszają więc produkty zawierające dużo tych metali i mało energii, czyli bezkonkurencyjne są warzywa. Dużo dalej są owoce i mleko, a najdalej ciasteczka.
JW
Kangur Pomógł: 34 razy Wiek: 82 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 3119 Skąd: Australia
Wysłany: Pią Sty 04, 2019 19:02
Witold Jarmolowicz napisał/a:
Odkwaszają metale, sód, potas, wapń, magnez.
Odkwaszają więc produkty zawierające dużo tych metali i mało energii, czyli bezkonkurencyjne są warzywa. Dużo dalej są owoce i mleko, a najdalej ciasteczka.
JW
le lat jeszcze będzie trwała dyskusja na temat odkwaszania organizmu?
Pytanie zasadnicze: co chcecie odkwasić w organizmie? Krew czy jakiś konkretny organ?
Odczyn poszczególnych organów w organizmie zmienia się od pH = 1,5 (bardzo kwaśne) w żołądku do pH = 8 w prostacie (zasadowy). Dlatego plemniki mają ładunek ujemny i są przyciągane w kwaśnej waginie przez jajo o ładunku dodatnim.
Medycy twierdzą, ze odczyn krwi arterialnej jest zasadowy od pH 7,31 do 7,45, a praktyka wykazuje, że długowieczni mają kwaśny odczyn krwi. Odczyn krwi w kapilarach jest bardzo kwaśny i może osiągąć pH=0,5. Takie pH powoduje, że erytrocyty skręcają się aby przepłynąć przez kapilary. Jak się nie skręcą to nie dotlenią komórek, co jest widoczne na skórze w postaci wielu chorób skórnych.
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
Ile lat jeszcze będzie trwała dyskusja na temat odkwaszania organizmu?
Do końca świata, bo to jest egzotyczny samograj, którego nikt nie rozumie. Semantycznie odkwaszanie łączy się z innym od- z oczyszczaniem. W przeciwieństwie do facetów, kobiety nieustannie się oczyszczają, także metabolicznie z kwasów. Ponieważ nikt nie rozumie tematu, więc można zabełtać błękit w głowie sięgając do teorii Brønsteda-Lowry’ego oraz Lewisa. Żonglując pojęciami typu zasada sprzężona można bredzić, że kwas cytrynowy to zasada, która odkwasza i nikt nie ośmieli się powiedzieć, że król jest nagi. Nikt nie, o czym mowa, włącznie z prelegentem.
Patologiczne zakwaszenie powstaje w różnych organach z różnych powodów i nie ma rzeczywiście jedynie słusznej metody. Co więcej, w kwasicy cukrzycowej można umrzeć bez odkwaszenia w klinice.
Wszakże, od strony żywienia nie ma innej cudownej metody, niż spożywanie metali, których najwięcej zawierają warzywa. I to jest najbezpieczniejszy i najbardziej naturalny sposób odkwaszania.
JW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.