Mleko ssaka tego samego gatunku
jest po to by ssak ssał dopóki nie dorośnie do jedzenia.
Mleko zawiera białko tłuszcz i węglowodany.
Ser to mleko przetworzone tak by zawierało więcej białka.
Masło, śmietana, to mleko przetworzone tak by zawierało więcej tłuszczu.
Najbardziej dziwne i nieswoiste zaburzenia
metaboliczne i immunologiczne może wywoływać niewłaściwe białko.
Tłuszcz jest naturalnym materiałem energetycznym organizmu ludzkiego,
także dlatego, że tak właśnie organizm magazynuje energię na zapas.
Nadmiar węglowodanów
jest natychmiast przetwarzany w organizmie na tłuszcz
i magazynowany pod skórą.
Jeśli organizm immunologicznie zidentyfikuje białko, także pokarmowe, jako niepasujące, to do wywołania nieswoistych objawów wystarczy jego nawet najmniejsza ilość. Objawy te zanikają po dłuższym odstawieniu danego białka gdyż poziom swoistych przeciwciał spada w przeciągu dni i tygodni.
Mleko i jego pochodne są promowane przez przetwórczy przemysł spożywczy. Promowane co wcale nie oznacza, że co jest promowane każdemu służy.
Ostatnio zmieniony przez vvv Pon Maj 11, 2015 00:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.