Wysłany: Nie Mar 05, 2017 19:04 Łączenie surowych podrobów
Witam,
Czy znacie jakieś produkty, które dobrze łączą się z surowymi podrobami. Ogólnie mówi się aby jeść monoposiłki choć czasami temat jest ciężki i trzeba czymś zagryźć np. dzisiaj jadłem surowy mózg ale musiałem sobie pomóc sokiem z ogórków kiszonych. Gdzieś czytałem, że surowe mięso można łączyć z niektórymi warzywami ale nie wiem czy to prawda.
Staram się nie jeść oczami, tylko właściwościami. A surowe podroby są łatwo przyswajalne i bogate ważne dla nas składniki. Po za tym z tego co pamiętam, mózg zawiera dużo WNKT więc podgrzewanie nie byłoby najlepszym pomysłem.
Może i bym się z tym zgodził gdybym miał dostęp do podrobów z własnej hodowli. Nigdy w życiu nie zjem nic na surowo ze sklepu a już na pewno nie z hipermarketów. Moja żona pracowała kiedyś u rzeźnika i mówiła jakie są praktyki w takich sklepach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.