Wysłany: Pon Sty 21, 2013 05:46 fosfolipidy a obróbka termiczna
Witam,
Ktoś orientuje się może, z jakiego źródła można uzyskać informację nt. wpływu obróbki termicznej na zawartość fosfolipidów w pokarmach? Konkretnie chodzi mi o wpływ pieczenia na zawartość fosfatydylocholiny i fosfatydyloseryny w wołowinie i kurczaku i zawartość fosfatydylocholiny w jajach gotowanych na miękko.
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.