Wątróbkę oczyścić w żyłek, pokroić na mniejsze części wielkości kęsa. Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić cebulkę dodać śliwki, cynamon, goździki i cukier, dusić 10 min.. Na patelni rozgrzać olej, wątróbkę obtoczoną w mące smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie do wątróbki dodać podduszone śliwki, wlać wino i 1/3 szkl. wody, zagotować mieszając. Doprawić solą i niewielką ilością papryki i dusić 3-5 min. aż sos zgęstnieje. Można podawać z ryżem albo świeżą bułeczką.
"
Czy ktoś z Was robił to w wersji bez wina by było dla dziecka bo mąki to użyję gryczanej albo podpiekę bez mąki posypując papryką czerwoną słodką?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.