wszystkie składniki w misce mieszamy. Na dużym talerzu wysypujemy warstwę ulubionej przyprawy. Z mięsno jajeczno macowej masy formujemy kuleczki, kładzemy na talerzu. dzięki temu, że talerz został posypany ziołem nie przykleją się doń.
Wrzucamy toto do garnka z gotującym się bulionem warzywnym, standardowa włoszczyzna, wiadomo
Wrzucamy do wrzącej wody, po 2 minutach zmniejszamy ogień na minimalny, po kwadransie można wcinać i potem rosnąć.
Próbowałem też dodać do tego troszkę gotowanego ryżu, do tej masy pulpecianej znaczy się. Też było ok.
Ten korzeń macy to fajny substytut mąki. I bardzo mi przy tym smakuje.
_________________
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
wszystkie składniki w misce mieszamy. Na dużym talerzu wysypujemy warstwę ulubionej przyprawy. Z mięsno jajeczno macowej masy formujemy kuleczki, kładzemy na talerzu. dzięki temu, że talerz został posypany ziołem nie przykleją się doń.
Wrzucamy toto do garnka z gotującym się bulionem warzywnym, standardowa włoszczyzna, wiadomo
Wrzucamy do wrzącej wody, po 2 minutach zmniejszamy ogień na minimalny, po kwadransie można wcinać i potem rosnąć.
Próbowałem też dodać do tego troszkę gotowanego ryżu, do tej masy pulpecianej znaczy się. Też było ok.
Ten korzeń macy to fajny substytut mąki. I bardzo mi przy tym smakuje.
Mmm... głodny się robie. Można tez zrobić w druga stronę ale mięso powinno być raczej dobrej jakosci (a może nie koniecznie?).
Za nim uformujemy kulki wsadzamy masę w woreczki foliowe, tak po 150g na worek i wkładamy je do wody o temperaturze około 50 max 60 stopni c na czas około 1,0 do 1,5h.
(po 45 minutach można wymienić wode na nową aby znowu miała 60 c).
Po 90 minutach wyciągamy masę, mieszamy dokładnie i formujemy pulpety. Gotujemy wodę i utrzymujemy pełne wrzenie (nie zmniejszamy ognia po zagotowaniu). Wrzucamy pulpety na wode na dosłownie 30 s -3 minut (zależnie od mięsa).
Wyciągamy i gotowe
P.S w odróżnieniu od Twojej metody widoczne zniszczenia są znacznie mniejsze i kruchość oraz miękkość jest znacznie lepsza
_________________ "The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his."
George S. Patton
Kangur Pomógł: 34 razy Wiek: 82 Dołączył: 27 Sty 2005 Posty: 3119 Skąd: Australia
Mmm... głodny się robie. Można tez zrobić w druga stronę ale mięso powinno być raczej dobrej jakosci (a może nie koniecznie?).
Za nim uformujemy kulki wsadzamy masę w woreczki foliowe, tak po 150g na worek i wkładamy je do wody o temperaturze około 50 max 60 stopni c na czas około 1,0 do 1,5h.
(po 45 minutach można wymienić wode na nową aby znowu miała 60 c).
Po 90 minutach wyciągamy masę, mieszamy dokładnie i formujemy pulpety. Gotujemy wodę i utrzymujemy pełne wrzenie (nie zmniejszamy ognia po zagotowaniu). Wrzucamy pulpety na wode na dosłownie 30 s -3 minut (zależnie od mięsa).
Wyciągamy i gotowe
P.S w odróżnieniu od Twojej metody widoczne zniszczenia są znacznie mniejsze i kruchość oraz miękkość jest znacznie lepsza
A dlaczego we woreczki foliowe? Zdrowiej bedzie w naczynia szklane; np w szklanki.
_________________ Odkwaszać czy zakwaszać?
http://biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1159
14 W czasie posiłku powiedział do niej Booz: «Podejdź tu i jedz chleb, maczając swój kawałek w kwaśnej polewce».
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.