_________________ Ostatecznie, wszystko co żyje, ma w środku jakąś kiszkę
stdt Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 01 Lut 2011 Posty: 517 Skąd: Cała Europa.
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 20:16
Pomijając wszelakie dyskusje, chciałbym nawiązać do pierwotnego tematu.
U mnie to nijak się nie sprawdza. Rozdzielając b i ww nie odczuwałem żadnych pozytywów. A nie raz po zjedzeniu samych węgli dopadała mnie zgaga.
Nie uświadczyłem też rzekomego trawienia się węgli i białka przez 24h (sic!). Skąd w ogóle takie teorie, byliście wewnątrz jelit, żołądka, że tak autorytatywnie to stwierdzacie?
Dla mnie, podkreślam, dla mnie to nie ma najmniejszego sensu.
_________________ -Pane moderatore, prose ne ubija tematu.
-To se ne da!
brajan30 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Lis 2005 Posty: 1020
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 22:51
stdt napisał/a:
Pomijając wszelakie dyskusje, chciałbym nawiązać do pierwotnego tematu.
U mnie to nijak się nie sprawdza. Rozdzielając b i ww nie odczuwałem żadnych pozytywów. A nie raz po zjedzeniu samych węgli dopadała mnie zgaga.
Nie uświadczyłem też rzekomego trawienia się węgli i białka przez 24h (sic!). Skąd w ogóle takie teorie, byliście wewnątrz jelit, żołądka, że tak autorytatywnie to stwierdzacie?
Dla mnie, podkreślam, dla mnie to nie ma najmniejszego sensu.
To kolejna "sztuczka żywieniowa", jak każda na dłuższą metę szkodliwa, szkoda że twórca diety rodzielającej dożył tylko 66 lat, skoro to takie dobre i niby zdrowe http://www.dobradieta.pl/...pic.php?t=17781
Gdzieś tu już kiedyś pisałem. Rozdzielanie składników powoduje, że jednocześnie nieświadomie zmieniamy w ogóle sposób żywienia i proporcje BTW. Bez dużej wiedzy dietetycznej klient tego nie zauważa i myśli, że pomogło rozdzielanie.
JW
Czy ktoś ma pojęcie jak trawi się samo mięso i mięso z warzywami?
Jak skomponowane posiłki trawią się jak najdokładniej? Zmagam się z chorobą układu pokarmowego. Zauważyłem że jak mam biegunkę to po mięsie z warzywami widoczne są kwaki warzyw. Natomiast kiedy jem mięso ze skrobią to mięso nie trawi się do końca.
Pomyślałem że będę teraz jadł całkowicie rozdzielnie:
Śniadanie białko z tuszem
Obiad skrobie z warzywami
Na kolacje białko z tłuszczem
Mam także problem z kolejnością posiłków przy takim systemie jedzenia. Kiedy najlepiej w takim układzie jeść węglowodany?
Czy coś takiego ktoś już stosował i z jakim skutkiem. I czy jest jakiś model żywienia oparty na podobnych zasadach?
Piotrx Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1457
Wysłany: Pon Sie 22, 2016 14:26
brajan30 napisał/a:
To kolejna "sztuczka żywieniowa", jak każda na dłuższą metę szkodliwa, szkoda że twórca diety rodzielającej dożył tylko 66 lat, skoro to takie dobre i niby zdrowe http://www.dobradieta.pl/...pic.php?t=17781
Napisałeś, że:
"Podstawą diety Montignaca jest niemieszanie w jednym posiłku tłuszczów i węglowodanów. "
A dieta rozdzielna polega na niełączeniu białek z węglowodanami. Jak widać są różne rodzaje diety rozdzielnej. Poza tym Korżawska zmarła w wieku 60 lat, czy to oznacza, że wszystko co polecała jest do bani?
Ostatnio zmieniony przez Piotrx Pon Sie 22, 2016 14:27, w całości zmieniany 2 razy
Postawą diety Montignaca jest spożywanie produktów o niskim indeksie glikemicznym. Skrupulatne przestrzeganie tej zasady prowadzi do absurdalnego wniosku, że najzdrowsza jest fruktoza.
JW
Piotrx Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1457
Wysłany: Śro Sie 24, 2016 11:02
Witold Jarmolowicz napisał/a:
Postawą diety Montignaca jest spożywanie produktów o niskim indeksie glikemicznym. Skrupulatne przestrzeganie tej zasady prowadzi do absurdalnego wniosku, że najzdrowsza jest fruktoza.
JW
Brajan pomylił dietę Montignaca z dietą rozdzielną. Twórcą diety rozdzielnej był dr Hay i wymyślił ją na początku XX wieku.
Tak, twórca diety rozdzielnej był amerykański doktor William Howard Hay. Wymyślił ją na początku XX w. Przede wszystkim jest ona skierowana do osób, którym zależy na pokonaniu choroby nerek.
Piotrx Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1457
Wysłany: Śro Sie 24, 2016 15:34
martkos napisał/a:
Tak, twórca diety rozdzielnej był amerykański doktor William Howard Hay. Wymyślił ją na początku XX w. Przede wszystkim jest ona skierowana do osób, którym zależy na pokonaniu choroby nerek.
Hay tą dietą wyleczył u siebie nerki, ale miał też inne choroby, których się pozbył. Dieta nie ogranicza się w żaden sposób do chorych nerek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.