Wysłany: Śro Kwi 01, 2009 16:36 Antybiotyki a odżywianie
Witam,
Muszę brać przez jakiś czas antybiotyk....Lekarz zalecił picie,jedzenie jogurtów, maślanki...Powiem tak: Nie wiem do którego posiłku dołączyć ww produkty....Czy w ogóle coś pomaga jedzenie jogurtów?(podobno mają ochronić jelita przed szkodliwością antybiotyku)-mam brac antybiotyk przez ok.2tyg.
Amoksiklav...leczenie zakaźne.Leczenie skóry i tkanek miekkich...tz. zostałem ugryziony przez psa:)
Dokładnie tak, najpierw na rękę a potem do ust
krzysztof2 Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 756
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 14:14 ANTYBIOTYKI dla MAS
WITAM
Należy pamiętać , że antybiotyk jest METABOLITEM czyli produktem przemiany materii grzybów ( pleśni).
Odkryte przez prof. FLEMINGA w 1929 r. wydawały się zbawienne dla ludzkości , tym bardziej , że były to czasy masowych zachorowań na gruźlicę. Rzeczywiście URATOWAŁY życie tysiącom ludzi. Prof. FLEMING OSTRZEGAŁ JEDNAK przed ubocznymi działaniami antybiot. , lecz mimo to zaczęto je stosować na olbrzymią skalę.
Dodatkowo trzeba podkreślić ,iż antybiotyk Fleminga „wyprodukowany” przez DZIKO ŻYJĄCEGO PĘDZLAKA MA NIEWIELE WSPÓLNEGO ZE WSPÓŁCZEŚNIE STOSOWANYMI ANTYBIOTYKAMI.
Te współczesne są produkowane z grzybów mutantów , tak pozmienianych genetycznie , że wydzielają około 300 razy więcej antybiotyku.
Rzadko kto wie , jak produkuje się je produkuje.
W zbiornikach o pojemności wielu tysięcy litrów przygotowuje się pożywkę w postaci wodnego roztworu węglowodanów – mąki pszennej , ziemniaczanej i cukru. Po doprowadzeniu jej do temp. 70 st.F stopni dodaje się specjalne , laboratoryjnie wyselekcjonowane , zmutowane szczepy grzybów , które wytwarzają wymagane rodzaje antybiotyku.
Zbiorniki przez kilka godzin przerastają grzybnią . Zwróćcie uwagę ,że o ile większość normalnych , białkowych organizmów ginie w takiej temperaturze , dla grzybów tem.70 –120 stopni F jest optymalnym „ciepełkiem” , w którym najszybciej rosną.
Po odpowiednim czasie dokonuje się ODCIĄGU ANTYBIOTYKÓW.
Pierwszy , najczystszy jest przeznaczony dla ludzi , natomiast drugi – DLA ZWIERZĄT , DO UŻYTKU DLA WETERYNARZY.
Całą resztę odsącza się ,osusza i brykietuje. Stanowi ona główny komponent pasz KOMERCYJNYM TUCZU zwierząt mięsnych i drobiu., kurek niosek itp.itd. Tak więc całe tony grzybni wracają do „świadomych” konsumentów w postaci mięsa i nie tylko.
Hmmm...Z tym antybiotykiem to była wyjątkowa sytuacja, normalnie nigdy nie zażywam żadnych antybiotyków ani środków przeciwbólowych Ale dzięki za informację jeszcze bardziej uświadomiłeś mnie że antybiotyki to syf...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.