Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Hej
Autor Wiadomość
chill 


Pomógł: 14 razy
Wiek: 42
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 818
Skąd: W-W
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 19:11   Hej

Witam, jestem na lc niecały rok..Wczesniej był lc ze znanych forów sportowych ;) czyli wiecej oliwy niz smalcu ;) .Pózniej Lutz.Od 2 miesiecy jadam na surowo jakies 70 %.Po ok. 2 tygodniach wystąpiły biegunki z lekką gorączką ale przezyłem ;) . Po tym doświadczeniu poczułem sie jak nowonarodzony. Teraz jest już w normie, nic nie dolega. Białko tak mniej wiecej 1,5 g na kg masy, tłuszczu zazwyczaj 200-300, ww 40-70.Samopoczucie jeszcze lepsze niz na obrobionym termicznie. Pozdrawiam wszystkich ;)
Ostatnio zmieniony przez Molka Sob Wrz 24, 2011 19:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 40
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 19:52   

witaj w klubie :)
 
 
chill 


Pomógł: 14 razy
Wiek: 42
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 818
Skąd: W-W
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 20:10   

Hannibal wiem że jestes juz długo w tym temacie. Powiedz co myślisz o surowch króikach,gęsiach czy kaczkach? Mam dostęp do tuszek gęsich, sadełka.Takze do smalcu z dzika, ale to w ostateczności. Zazwyczaj jem wolowine albo cielęcine z podrobami cielęcymi; serce, nerki, wątroba.Czasem ryba łosos makrela.Ostatnio miałem ochote na ośmiornice;).Z tłuszczu tylko łój cielęcy albo gęsie sadełko ;) , oliwa, kokos.Nabiału nie moge znalezc niepasteryzowanego:/, ale jakos nie ubolewam z tego powodu.Mam dostęp również do baraniny ale troche droższa :/ .A śniadanie typowo min. 6 zóltek troche łoju z surowym miodem albo eko morelami suszonymi( dużo potasu).Pozdrawiam
 
 
mm4

Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 226
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 20:18   

a lubisz chilii :D ?
 
 
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 40
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 21:51   

chill napisał/a:
Hannibal wiem że jestes juz długo w tym temacie. Powiedz co myślisz o surowch króikach,gęsiach czy kaczkach? Mam dostęp do tuszek gęsich, sadełka.Takze do smalcu z dzika, ale to w ostateczności.

surowych królików, gęsi i kaczek nie jadłem
a masz do nich dostęp? bo chętnie bym skorzystał
a z dzika masz tylko smalec, czy również łój i mięso?
 
 
chill 


Pomógł: 14 razy
Wiek: 42
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 818
Skąd: W-W
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 11:17   

Mam dostęp właśnie do królików kaczek,gęsi.Mięso jest dosyc tanie nie pamietam dokładanie ile, ale cena jest ok.A co do dziczyzny to smalec z dzika (bardzo dobry), kiełbasa surowa z dzika niestety miesa brak.Czasem jest kiełbasa ale juz nie jest surowa tylko podwedzana albo parzona z konia albo lisa.Teraz kupiłem 1 kg sadełka z gesi na spróbowanie bo ostatnio cały czas łoj cielecy.Najbardziej mnie boli ze nie ma podrobów z jagniat :( .Zostają tylko cielęce.Pozdrawiam
 
 
zenon 
Tygrys

Pomógł: 37 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 5633
Skąd: z nienacka
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 12:41   

Dzien dobry.


Lisa bym raczej nie polecal, ale cala reszte chetnie sam bym sprobowal.

Jestes z WarszaWy?

Maslo niepasteryzowane mozna kupic przez allegro.
_________________

(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
 
 
chill 


Pomógł: 14 razy
Wiek: 42
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 818
Skąd: W-W
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 19:07   

Jestem z Wrocławia.Ale jakos nie mogę znależc tego niepasteryzowanego masła na allegro czasm tam zerkam ale nigdy jeszcze nie udało mi sie trafic.
 
 
plej_tssz 

Pomógł: 10 razy
Wiek: 36
Dołączył: 07 Paź 2008
Posty: 894
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 09:44   

hej
Ja robie tak ze kupuje 3 l mleka prosto od krowy od babci na targu(ma jeszcze ten podsmaczek siana :) odstawiam w duzym garnku na kilka dni w cieple miejsce i mam gruba warstwe smietany na wierzchu.
Zbieram lyzeczka do sloika calosc( ta smietana oznacza sie gesta konsystencja)ja zawsze zbieram troszke wiecej na wszelki wypadek.
No i do sloja i potrzasam az wytraci sie tluszcz.
I tak z 3l mleka mam okolo 300g sera bialego i maselka niepasteryzowanego ok 125g .Warto sie wysilic :)
 
 
 
chill 


Pomógł: 14 razy
Wiek: 42
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 818
Skąd: W-W
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 18:21   

Własnie dostałem kontakt do swojkskiej niepasteryzowanej smietany, mleka, sera białego :) Takze masełko tez bedzie :]
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved