Witam, pytanie dotyczy rodzynek a mianowicie weglowodanow z rodzynek. Rodzynki maja blisko 65 gram weglowodanow, z tego błonik około 6-7g, nastepnie sacharoza ok. 1g skrobia 0g. I tu moje pytanie, gdzie reszta tych weglowodanow ? Przeciez zostało jeszcze 57g WW co sie z nimi stało? Pozdrawiam.
A czy sacharoza to nie jest polaczenie tych dwoch cukrow ? Glukoza + fruktoza ? Z tabeli z ktorej korzystam winogrono ma 0.5 sacharozy w 100g produktu a rodzynki jak juz wyzej pisalem okolo 1g. Dobrze, pominmy juz ta kwestie, nadal ciekawi mnie jakie weglowodany sa jeszcze w rodzynkach, dajmy na to taki przykladowy schemat na 100g produktu (rodzynki):
ale rodzynki maja blisko 65 gram weglowodanow wiec troche jeszcze brakuje (przykladowo = 7 blonnika + 1.1 schoroza + 0 skrobia = 8.1g przy 65g calkowitej ilosc weglowodanow w rodzynkach, co z reszta ? Czym ona jest ? Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi i goraca prosbe o wyjasnienie mi tej kwestii. Nawet jesli bysmy przyjeli wartosc ktora pisal Pan nademna, czyli glukoza 7g i fruktoza 8g to i tak tych ww jeszcze nadal sporo brakuje. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.