Jakiej mąki używacie? Czy zmiana diety i zastąpienie zwykłej mąki jakąś inną skutkuje na nasze samopoczucie? Słyszałam, że mąka ryżowa dobrze nadaję się do naleśników. Ale przecież jest wiele innych jeszcze typów. Chciałabym spróbować ale nie wiem od czego zacząć.
słyszałam, że mąka orkiszowa może obniżać cholesterol i jest dobrze i łatwo trawiona taką mąka. Ale zastanawiam się czy takie mąki ze sklepu "zwykłych" typu markety to mają jeszcze takie wartości. Może lepiej potrudzić się i kupić w młynie gdzieś. Ja zawsze przesiewam mąkę i tak ale wiadomo co tam jest.
U mnie brak białej mąki;
jest za to razowa gryczana, orkiszowa, jaglana, owsiana, z cieciorki...
zależy kto do czego potrzebuje mąkę, część mielę sama, niektóre kupuje..
niedaleko mnie jest sklep w którym można zmielić to co się chce za nieduże pieniądze..
jest wybór
_________________ Jemy po to aby życ a nie żyjemy po to by jeść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.