wczoraj gotowałem (czyli zapowiada się off topic ) nerki wieprzowe i powiem wam, że waliło przez jakiś czas w chacie aż córka zapowiedziała, że nie będzie jadła cokolwiek to jest. Ale jak już poddusiłem to w rosołku z tymiankiem i pieczarkami to jadła aż jej się uszy trzęsły
ale dlaczego piszę o tym w wątku o surowiznie? - bo chciałbym kiedyś spróbować surowych podrobów w tym nerek - ale co do cholery tak z nich bije - czy to są jakieś resztki moczu, np.? fuj może lepiej się nad tym nie zastanawiać, czy ktoś próbował raw nereczek ?
Ostatnio zmieniony przez Molka Sob Wrz 24, 2011 21:27, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 191 razy Wiek: 39 Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 15904 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 07:42
nerki na surowo to ja jem od dawna
śledziona, grasica, móżdżek - też
trzeba się po prostu przyzwyczaić do nowych zapachów
a jak jest z "śmierdzącymi" serami franc. - dla niektórych jest to nie do przejścia; dla mnie to super sprawa
zobacz sobie, co się je w różnych krajach na "Bizzare foods" - na wykwintnych przyjęciach dla palestry je się tarantule, jakieś larwy, pluskwy
tylko biedota je jakieś żelki i marsy
prponuje Ci zmiksowac sobie troche nerek z jakimis mięśniami wołowiną, cielęciną czy tam baranina.Ja tak robie wrzucam do miksera troche nerek watroby albo serca razem z mięsem dodaje tłuszczy i doprawiam przyprawami do smaku (zazwyczaj do mies daje duzo ziołowych) i jest git.Po za tym miód mi bardzo pasuje z surowym mięsem i podrobami odwrotnie do przertworzonego miesiwa.Przydałyby sie jakies kiszone ogoreczki albo kapusta -na zagryzke mistrze!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.