Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Chlebek bez węglowodanów
Autor Wiadomość
yolka

Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3
Skąd: Legnica
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 20:34   Chlebek bez węglowodanów

czy znacie ten chlebek ? nazywa się chleb Adama - jest na bazie mąki migdałowej , na 100 g chleba tylko 1,9 W . W smaku rewelacyjny i bardzo syty . B-33, W-1,9, T-13,3 . Ciekawam Waszej opinii .
Ostatnio zmieniony przez Molka Pią Wrz 30, 2011 22:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jurek 1946

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1062
Skąd: LUBUSKIE
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 09:20   Re: chlebek bez węglowodanów

yolka napisał/a:
czy znacie ten chlebek ? nazywa się chleb Adama - jest na bazie mąki migdałowej , na 100 g chleba tylko 1,9 W . W smaku rewelacyjny i bardzo syty . B-33, W-1,9, T-13,3 . Ciekawam Waszej opinii .


A czy możesz podać wszystkie składniki tego chlebka,i ewentualny przepis wypieku?
 
 
yolka

Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3
Skąd: Legnica
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 09:43   chlebek - składniki

Składniki chlebka : mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy, drożdże suche ( osobno pakowane) Cała mieszanka jest bez konserwantów . Jest także możliwośc dodawania komponentów oraz przypraw. Sposób pieczenia dzicinnie prosty : w połaczeniu z wodą wyrabiamy chlebek, dajemy do formy i pieczemy . Ma bardzo fajną chrupiącą skórkę . :D
 
 
jurek 1946

Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 1062
Skąd: LUBUSKIE
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 16:37   Re: chlebek - składniki

yolka napisał/a:
Składniki chlebka : mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy, drożdże suche ( osobno pakowane) Cała mieszanka jest bez konserwantów . Jest także możliwośc dodawania komponentów oraz przypraw. Sposób pieczenia dzicinnie prosty : w połaczeniu z wodą wyrabiamy chlebek, dajemy do formy i pieczemy . Ma bardzo fajną chrupiącą skórkę . :D


Dosyć ciekawe ,ale jako produkt to trochę za drogi.Ale gdyby tak można było gdzieś kupić samą mąkę migdałową to może koszty były by mniejsze.
No i najważniejsze co na ten temat powie Pan Witold czy jest mu już to znane i co o tym sądzi.
 
 
yolka

Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3
Skąd: Legnica
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 17:06   chlebek

też jestem ciekawa co powie p.Witold . A że drogi ? pewnie tak, ale mi starcza na cały tydzień, nie jemy go całą rodziną . Zresztą zdrowa żywność zawsze jest droższa
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved