Wysłany: Sob Sie 03, 2002 04:56 ciasto migdalowo-czekoladowe
Smaczne,lubie -mozna zrobic bez czekolady ale to jeszcze musze opracowac
ilosciowo.
125g migdalow zmielonych na make
125g masla stopic i ostudzic
62.5g (ok 63g ciemnej czekolady do gotowania) zmielonej na make
1lyzka cukru
11/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
ubic jajka z cukrem,dodac stopione maslo,migdaly,czekolade,proszek do
pieczenia dobrze wymieszac.Jak zwykle wlac do wysmarowanej podluznej
foremki piec na 160-180C ok 40 min.Podaje tylko orientacyjna temp i
czas,kazdy piekarnik jest inny,a ja naleze do kucharzy "na oko".
Powodzenia i smacznego
Marzena
Wyszlo mi w 100g
B 9.5g T 44g W 14g
1 : 4.5 : 1.5
..
chris Gość
Wysłany: Sob Sie 03, 2002 05:45 Re: ciasto migdalowo-czekoladowe
"chris" <chris@gic.net.au> wrote in message
news:aidsm0$3ag$1@tryton.plocman.pl...
Cytat:
Smaczne,lubie -mozna zrobic bez czekolady ale to jeszcze musze opracowac
ilosciowo.
125g migdalow zmielonych na make
125g masla stopic i ostudzic
62.5g (ok 63g ciemnej czekolady do gotowania) zmielonej na make
1lyzka cukru
11/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
ubic jajka z cukrem,dodac stopione maslo,migdaly,czekolade,proszek do
pieczenia dobrze wymieszac.Jak zwykle wlac do wysmarowanej podluznej
foremki piec na 160-180C ok 40 min.Podaje tylko orientacyjna temp i
czas,kazdy piekarnik jest inny,a ja naleze do kucharzy "na oko".
Powodzenia i smacznego
Marzena
Wyszlo mi w 100g
B 9.5g T 44g W 14g
1 : 4.5 : 1.5
Ps Zapomnialam napisac ze to faktycznie nie ma zadnej maki,to nie pomylka
..
chris Gość
Wysłany: Sob Sie 03, 2002 05:53 Re: ciasto migdalowo-czekoladowe
Sluchajcie przepraszam ale chyba ta ilosc bedzie na 4 jajka robilam tak
rozne ilosci ze naprawde sama nie wiem proponuje zwiekszyc na 4 jezeli
bedzie za gesta masa wtedy pewnie proporcje wyjda inne.
"chris" <chris@gic.net.au> wrote in message
news:aidsm0$3ag$1@tryton.plocman.pl...
Cytat:
Smaczne,lubie -mozna zrobic bez czekolady ale to jeszcze musze opracowac
ilosciowo.
125g migdalow zmielonych na make
125g masla stopic i ostudzic
62.5g (ok 63g ciemnej czekolady do gotowania) zmielonej na make
1lyzka cukru
11/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
ubic jajka z cukrem,dodac stopione maslo,migdaly,czekolade,proszek do
pieczenia dobrze wymieszac.Jak zwykle wlac do wysmarowanej podluznej
foremki piec na 160-180C ok 40 min.Podaje tylko orientacyjna temp i
czas,kazdy piekarnik jest inny,a ja naleze do kucharzy "na oko".
Powodzenia i smacznego
Marzena
Wyszlo mi w 100g
B 9.5g T 44g W 14g
1 : 4.5 : 1.5
Sam przepis pozostał, aczkolwiek nie każdemu przypadnie do gustu, bo to raczej propozycja dla tych którzy lubują się w ciemnych ciastach, czyli coś w sam raz dla mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.