Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Molka
Wto Gru 25, 2012 09:42
Co sądzicie o takich proporcjach do redukcji ?
Autor Wiadomość
Paweł Z. 

Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 16
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 17:23   Co sądzicie o takich proporcjach do redukcji ?

Co sądzicie o takich proporcjach do redukcji.
B: 120 g
T: 150 g
W: 70 g ?

Z góry dzięki za odpowiedź
 
     
Joannaż 
sinsemilla


Pomogła: 38 razy
Wiek: 35
Dołączyła: 19 Kwi 2010
Posty: 2285
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 23:19   Re: Co sądzicie o takich proporcjach do redukcji ?

Paweł Z. napisał/a:
Co sądzicie o takich proporcjach do redukcji.
B: 120 g
T: 150 g
W: 70 g ?

Z góry dzięki za odpowiedź

A jak się czujesz na tych "proPorcjach" ?
:)
_________________
Im więcej trudności w drodze do celu,
tym więcej radości w jego osiągnięciu.
Ostatnio zmieniony przez Joannaż Pon Lip 11, 2011 23:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Gutek 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Kwi 2011
Posty: 22
Skąd: New Jersey
Wysłany: Wto Lip 12, 2011 03:03   

Paweł Z. napisał/a:
Co sądzicie

IMO
B: za dużo (1g/kg masy należnej wystarczy) no chyba, ze masz 2.10 m wzrostu :)
T: za dużo (ogranicz do 70g a zaczniesz spalać własny)
W: O.K.
 
     
Paweł Z. 

Dołączył: 29 Maj 2011
Posty: 16
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 23:01   

Czuję się w miarę dobrze.
Mam pytanie: Gutek czy to co proponujesz to nie będzie typowe korytko z zbliżoną ilością tłuszczu i węgli ?
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 34
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Śro Lip 20, 2011 23:21   

A jaki jest Twój wzrost i waga?
Na takich ilościach jedni będą świetnie chudli, a inni muszą jednak obniżyć kcal.
Możesz od tego wyjść i patrzyć na rezultaty.
Jeśli będzie kiepsko szło, to może lepiej będzie zejść z białkiem do 100 g i tłuszczem max 100 g. Jeśli nadal będzie źle to dalej tniesz.
Zależy też czy będziesz przy tym solidnie ćwiczyć, czy też nie.
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
 
     
Neska 


Pomogła: 23 razy
Wiek: 38
Dołączyła: 01 Sie 2009
Posty: 1331
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 15:43   

na poczatek zanim sie nie rozeznasz na odchudzanie wyprobuj ile bialka Ci potrzeba do dobrego funkcjonowania i do tego Bialka dobierz Tluszcz jak 1:1.
Jak juz schudniesz to zwieksz Tluszcz do Bialka jak 1:2. A bialka ok 1g/kg masy ciala.
WW tez poeksperymentuj jedni wola wiecej inni mniej, zobacz jak bedziesz sie czul.
_________________
Pachelbel Canon in D
Ostatnio zmieniony przez Neska Sob Lip 23, 2011 15:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
iwonkaxp

Dołączył: 13 Mar 2018
Posty: 3
Wysłany: Nie Mar 18, 2018 11:32   

witam.Czy w moim przypadku przy 70kg 158cm rozkład btw będzie dobry B80T116W60
przy założeniu ok1600kcal zapotrzebowania dziennego
 
     
Witold Jarmolowicz
Site Admin

Pomógł: 40 razy
Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 6705
Wysłany: Nie Kwi 15, 2018 12:48   

iwonkaxp napisał/a:
witam.Czy w moim przypadku przy 70kg 158cm rozkład btw będzie dobry B80T116W60 przy założeniu ok1600kcal zapotrzebowania dziennego
Mniej więcej może być. Gdyby waga nie spadała, bo to zależy też od aktywności fizycznej, to należy zmniejszyć jeszcze białko i tłuszcze.
Nie jest prawdą, że białko jest zawsze zamieniane na glukozę. Ten proces zachodzi tylko wtenczas, jeżeli organizm potrzebuje tej glukozy, w przeciwnym wypadku białka są deaminowane i bezpośrednio spalane.
JW
 
     
Sentinel 

Dołączył: 05 Sie 2017
Posty: 587
Wysłany: Pon Kwi 16, 2018 10:19   

Witold Jarmolowicz napisał/a:
Nie jest prawdą, że białko jest zawsze zamieniane na glukozę. Ten proces zachodzi tylko wtenczas, jeżeli organizm potrzebuje tej glukozy, w przeciwnym wypadku białka są deaminowane i bezpośrednio spalane.
JW


Prawda.
I warto tę prawdę powtarzać aż do znudzenia.

Głównym substratem do glukoneogenezy na diecie niskowęglowodanowej jest glicerol uwolniony w procesie lipolizy. Jest to proces powolny, stabilny i bardziej dla organizmu opłacalny.
_________________
"Nie wiem, nie znam się, nie orientuję, zarobiony jestem".
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2018 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved