Czytałam, że istnieje duża zależność między składem mikroflory jelit a nastrojem. Otóż niedostateczna ilość dobrych bakterii jelitowych ( Lactobacillus, Bifidobacter) - dieta uboga w probiotyki, może prowadzić do pogłębiania się stanów depresyjnych.
Warto jeść m.in. więcej naturalnych kefirów, jogurtów, produktów naturalnie kwaszonych: chlebów na zakwasie, ogórków kiszonych, kapusty kiszonej itp.
Pozdrawiam Ewelina
Ostatnio zmieniony przez EwelinaKos Pon Wrz 15, 2014 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Kiszonki są niezłe.
Ostatnio w USA jest szał na kiszonki. Kiszą wszystko, co się da.
Ciekawe, czy dojdą do śledzia kiszonego po szwedzku?
Albo wreszcie zaczną cenić nasz bigos?
W sumie najlepszy jest kiszony ogóreczek do karkóweczki.
Samodzielnie stosowany, to raczej na glątwę po przepiciu.
JW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.