Strona główna Fakty żywieniowe Jak się żywić? Przepisy Historia diety Forum  

  Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Powrót
Autor Wiadomość
odelia 

Wiek: 53
Dołączyła: 30 Maj 2010
Posty: 11
Skąd: z daleka
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 18:54   Powrót

Po rocznej separacji z dieta niskoweglowodanowa postanowilam sie z nia przeprosic .Wrocilam i witam sie ze wszystkimi
Ostatnio zmieniony przez Molka Sob Wrz 24, 2011 17:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 18:57   

Witaj :)
Jestem ciekaw jakie były powody:
a) Twojego odejścia od DN
b) Twojego powrotu do DN
8-)
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
Ostatnio zmieniony przez Hannibal Nie Cze 20, 2010 18:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
odelia 

Wiek: 53
Dołączyła: 30 Maj 2010
Posty: 11
Skąd: z daleka
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 19:19   

Odeszlam z niej poniewaz moja waga strasznie leciala w dol ,chudlam ,chociaz juz nie mialam z czego ,na korytku w miare szybko przytylam ,ale zdrowko podupadlo.Wrocilam bo wiem ze to dobra dieta ,pamietam ,ze samopoczucie mialam super ,duzo energi .Wiec znow zjadam surowe miesko ,naprawde mi smakuje ,najbardziej baraninka ,ktora tu w Izraelu jest pyszna ,dlugo jej nie moglam znalezc ,ale znalazlam ,jadam tez teraz swieze ryby morskie ,ale rybki pieczone bo surowe nie smakuja.Z forum jestem na bierzaco czytalam caly czas .
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 19:25   

odelia napisał/a:
Odeszlam z niej poniewaz moja waga strasznie leciala w dol ,chudlam ,chociaz juz nie mialam z czego

IMO może popełniałaś ten błąd, że jadłaś za mało węgli lub/i białka.
odelia napisał/a:
Wiec znow zjadam surowe miesko ,naprawde mi smakuje ,najbardziej baraninka ,ktora tu w Izraelu jest pyszna ,dlugo jej nie moglam znalezc ,ale znalazlam

Super :)
Czy jadasz też inne mięsa na surowo, podroby, żółtka?
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
 
     
odelia 

Wiek: 53
Dołączyła: 30 Maj 2010
Posty: 11
Skąd: z daleka
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 19:36   

Na surowo jadam tylko baranine i wolowine ,a i oczywiscie zoltka ,mieso gotowane po prostu juz mi nie smakuje .Podrobow nie jem bo nie moge ich nigdzie tu znalezc ,mam na mysli podroby baranie ,raz kupilam watrobe cieleca ,ale byla ni dobra ,sam zapach mnie odrzucil ,jedzenie musi mi smakowac to podstawa.Chcialabym wlaczyc do diety wiecej podrobow ,szczegolnie baranich ,ale obawiam sie ze bez obrobki kulinarnej nie beda dla mnie zjadliwe.
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 19:42   

odelia napisał/a:
Podrobow nie jem bo nie moge ich nigdzie tu znalezc ,mam na mysli podroby baranie ,raz kupilam watrobe cieleca ,ale byla ni dobra ,sam zapach mnie odrzucil ,jedzenie musi mi smakowac to podstawa.Chcialabym wlaczyc do diety wiecej podrobow ,szczegolnie baranich ,ale obawiam sie ze bez obrobki kulinarnej nie beda dla mnie zjadliwe.

Być może masz dostęp do takich kiepskiego sortu.
Organy są chyba najwrażliwsze na chów zwierzaków - im gorszy chów tym gorszy smak i zapach podrobów.
Maad, który nie jest jakimś amatorem surowego po zjedzeniu świeżutkiej wątroby od owcy przyznał, że to cymes smakowy. 8-)
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
 
     
EAnna 

Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 03 Sty 2009
Posty: 1298
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 20:20   

odelia napisał/a:
raz kupilam watrobe cieleca ,ale byla ni dobra ,sam zapach mnie odrzucil

Prawdopodobnie była przeleżała, mogła być skażona żółcią (i gorzkawa) lub z chorej sztuki. Wątroba cielęca jest przepyszna (z młodej sztuki jest jasna na przekroju). Bardziej smakuje mi tylko z sarny i jagnięcia. Niestety, podroby mają to do siebie, że bardzo szybko tracą świeżość.
Pozdrawiam serdecznie
EAnna
 
     
Hannibal 
Moderator

Pomógł: 191 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Lut 2007
Posty: 15904
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 20:48   

EAnna napisał/a:
Niestety, podroby mają to do siebie, że bardzo szybko tracą świeżość.

Dla mnie stety, bo takie serca i ozorki jagnięce mogę jadać już po 5 dniach - wtedy są dla mnie "jadalne". Parę tygodni temu popełniłem ten błąd i zjadłem kilka jednodniowych - bez porównania gorsze od tych starszych.
Z mięśniami koniny jest gorzej, bo one dopiero po 2-3 tygodniach nabiera cymesu. :-)
_________________
Don't buy into mono-dimensional training regimens. Exercising should reflect how rich and varied life is. #MovNat
Ostatnio zmieniony przez Hannibal Nie Cze 20, 2010 20:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł

Copyright © 2007-2024 Akademia Zdrowia Dan-Wit | All Rights Reserved