Wołowina gulaszowa, wiecie co to dokładnie jest ? ile ma tłuszczu białka. Nie mam za dużego pola manewru jeżeli chodzi o mięso królik/wołowina to najlepsze co póki co może mnie spotkać.
Mięso gulaszowe to potoczna nazwa mięsa drobnego (ścinki, okrawki), powstającego podczas rozbioru półtuszy przy wykrawaniu i obrabianiu większych mięśni, typu szynka, schab, łopatka. Z reguły zawiera dużą ilość tkanki łącznej (ścięgna, błony). Dlatego wymaga dłuższego czasu obróbki termicznej.
_________________ Wszystko co dobre jest niemoralne, nielegalne, powoduje tycie albo ... jest po angielsku.
ashkar [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 22:32
A ja bym się założył że widziałem "gulaszowe" w postaci większych kawałków
kawałki mogą być i większe, ale wtedy są w środku poprzerastane ścięgnami, nie da się z nich zrobić mięsa zupełnie czystego, chudego, nadającego się do obróbki kulinarnej na kotlet czy inną "sztukę mięsa"
to znaczy da się, ale jest to czasochłonne i przy masowej przeróbce półtusz się zwyczajnie nie opłaca, łatwiej zmielić lub jakoś tam pokroić i sprzedać jako gulaszowe
_________________ Wszystko co dobre jest niemoralne, nielegalne, powoduje tycie albo ... jest po angielsku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Akademia Zdrowia Dan-Wit informuje, że na swoich stronach internetowych stosuje pliki cookies - ciasteczka. Używamy cookies w celu umożliwienia funkcjonowania niektórych elementów naszych stron internetowych, zbierania danych statystycznych i emitowania reklam. Pliki te mogą być także umieszczane na Waszych urządzeniach przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu stosowania cookies oraz zmianie ustawień ciasteczek w przeglądarce.