|
www.DobraDieta.pl Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl |
|
Przepisy - ciasto migdalowo-czekoladowe
Anonymous - Sob Sie 03, 2002 03:56 Temat postu: ciasto migdalowo-czekoladowe Smaczne,lubie -mozna zrobic bez czekolady ale to jeszcze musze opracowac
ilosciowo.
125g migdalow zmielonych na make
125g masla stopic i ostudzic
62.5g (ok 63g ciemnej czekolady do gotowania) zmielonej na make
1lyzka cukru
11/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
ubic jajka z cukrem,dodac stopione maslo,migdaly,czekolade,proszek do
pieczenia dobrze wymieszac.Jak zwykle wlac do wysmarowanej podluznej
foremki piec na 160-180C ok 40 min.Podaje tylko orientacyjna temp i
czas,kazdy piekarnik jest inny,a ja naleze do kucharzy "na oko".
Powodzenia i smacznego
Marzena
Wyszlo mi w 100g
B 9.5g T 44g W 14g
1 : 4.5 : 1.5
..
Anonymous - Sob Sie 03, 2002 04:45 Temat postu: Re: ciasto migdalowo-czekoladowe "chris" <chris@gic.net.au> wrote in message
news:aidsm0$3ag$1@tryton.plocman.pl...
Cytat: | Smaczne,lubie -mozna zrobic bez czekolady ale to jeszcze musze opracowac
ilosciowo.
125g migdalow zmielonych na make
125g masla stopic i ostudzic
62.5g (ok 63g ciemnej czekolady do gotowania) zmielonej na make
1lyzka cukru
11/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
ubic jajka z cukrem,dodac stopione maslo,migdaly,czekolade,proszek do
pieczenia dobrze wymieszac.Jak zwykle wlac do wysmarowanej podluznej
foremki piec na 160-180C ok 40 min.Podaje tylko orientacyjna temp i
czas,kazdy piekarnik jest inny,a ja naleze do kucharzy "na oko".
Powodzenia i smacznego
Marzena
Wyszlo mi w 100g
B 9.5g T 44g W 14g
1 : 4.5 : 1.5
Ps Zapomnialam napisac ze to faktycznie nie ma zadnej maki,to nie pomylka
|
..
Anonymous - Sob Sie 03, 2002 04:53 Temat postu: Re: ciasto migdalowo-czekoladowe Sluchajcie przepraszam ale chyba ta ilosc bedzie na 4 jajka robilam tak
rozne ilosci ze naprawde sama nie wiem proponuje zwiekszyc na 4 jezeli
bedzie za gesta masa wtedy pewnie proporcje wyjda inne.
"chris" <chris@gic.net.au> wrote in message
news:aidsm0$3ag$1@tryton.plocman.pl...
Cytat: | Smaczne,lubie -mozna zrobic bez czekolady ale to jeszcze musze opracowac
ilosciowo.
125g migdalow zmielonych na make
125g masla stopic i ostudzic
62.5g (ok 63g ciemnej czekolady do gotowania) zmielonej na make
1lyzka cukru
11/2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 jajka
ubic jajka z cukrem,dodac stopione maslo,migdaly,czekolade,proszek do
pieczenia dobrze wymieszac.Jak zwykle wlac do wysmarowanej podluznej
foremki piec na 160-180C ok 40 min.Podaje tylko orientacyjna temp i
czas,kazdy piekarnik jest inny,a ja naleze do kucharzy "na oko".
Powodzenia i smacznego
Marzena
Wyszlo mi w 100g
B 9.5g T 44g W 14g
1 : 4.5 : 1.5
|
..
Witold Jarmolowicz - Nie Lis 12, 2017 12:52
Cytat: | chris
Gość
Wysłany: Sob Sie 03, 2002 03:56 ciasto migdałowo-czekoladowe |
Hej, łza się w oku kręci, ile to rzeczy się wydarzyło od 2002 roku.
JW
Imbryczek - Czw Lis 16, 2017 13:47
Sam przepis pozostał, aczkolwiek nie każdemu przypadnie do gustu, bo to raczej propozycja dla tych którzy lubują się w ciemnych ciastach, czyli coś w sam raz dla mnie
|
|