|
www.DobraDieta.pl Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl |
|
Ksi±żki i artykuły - Naukowcy na tropie sztucznego mięsa
heniu007 - Sob Sie 20, 2011 23:12 Temat postu: Naukowcy na tropie sztucznego mięsa
heniu007 - Pon Wrz 05, 2011 12:30
W dzisiejszym Agrobiznesie powiedzieli parę słów o "mięsie z probówki".
Za 15-20 lat takie mięso trafi na półki sklepowe, a pierwsza udana próba wytworzenia mięsa miała miejsce 3 lata temu.
rochsir - Pi± Wrz 09, 2011 17:24
Ciekawe jak będzie smakowało - je¶li tam samo jak naturalne mięcho, to ja nie widzę problemu - a nawet głodnych będzie można mięsem nakarmić, bo będzie go więcej... ;]
heniu007 - Pi± Wrz 09, 2011 20:34
Ja jestem za spopularyzowaniem entomofagi. Jedzenie owadów w naszej kulturze nie jest znane, ale ma ¶wietne przesłanki fizjologiczne.
Najbardziej mnie nurtuje zrobienie własnej m±ki z owadów. ¦wietne Ľródło białka, które możnaby zabierać np. na wojaże.
Kangur - Pi± Wrz 09, 2011 20:47
heniu007 napisał/a: | Ja jestem za spopularyzowaniem entomofagi. Jedzenie owadów w naszej kulturze nie jest znane, ale ma ¶wietne przesłanki fizjologiczne.
Najbardziej mnie nurtuje zrobienie własnej m±ki z owadów. ¦wietne Ľródło białka, które możnaby zabierać np. na wojaże. |
Malpy uzupelniaja braki bialka termitami. W biblii tez pisza, ze owady sa jadalne. Zamiast niszczyc szarancze srodkami chemicznymi, przerobic ja na make wg pomyslu Henia007.
|
|