|
www.DobraDieta.pl Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl |
|
Choroby - Nietolerancja laktozy.
culturyzsta - Sob Sie 13, 2011 17:18 Temat postu: Nietolerancja laktozy. Trawię laktoze, ale do pewnego dość małego stopnia.
Są takie kapsułki z laktazą(enzym), słyszałem także że bakterie L.acidophilus rozkładają laktoze, ale nie próbowałem ani tego ani tego, niewiem czy jest sens wydawać kasę, chciałbym zacząć pić mleko, ale sie nie pieprzyć - 3-4 litry dziennie, wiec niewiem ile bym musiał tego enzymu/bakterii zażyć/wrzucić.
Macie jakieś doświadczenie ?
mhm - Sob Sie 13, 2011 18:12
Przy tak ogromnych ilościach mleka organizm sam zacznie wytwarzać większą ilość kazeiny, ale raczej należy się pogodzić z uczuleniem lub biegunkami...
EAnna - Sob Sie 13, 2011 20:36
mhm napisał/a: | organizm sam zacznie wytwarzać większą ilość kazeiny |
???????????????????????????????????????
culturyzsta - Sob Sie 13, 2011 21:08
mhm skąd to twoje czarnowidztwo wynika? Zdaje się chodziło ci o laktaze.
Mariusz_ - Sob Sie 13, 2011 21:19
Masrna prowokacja
culturyzsta - Nie Sie 14, 2011 09:38
Jaka prowokacja?
Mariusz_ - Nie Sie 14, 2011 11:35
PO ilości 3-4 L mleka wody już nie będziesz musiał pić? Fajnie
culturyzsta - Nie Sie 14, 2011 11:40
http://stronglifts.com/go...on-gain-weight/
Jak widzisz nie jestem odosobniony.
Pewne plemiona afrykańskie też dużo piją, podobno.
Mariusz_ - Nie Sie 14, 2011 11:48
Na pewno plemiona w Afryce mają pod dosatkiem duże ilości wody.
Jak mieli by do wyboru wodę vs mleko wybrali by mleko podobno.
P.S mógłby pokazać ten Pan z linka swoje zdjęcie jak wygląda? Czy jest neisdostepne?
culturyzsta - Nie Sie 14, 2011 12:29
Ten co przytył 25 lbs? Niewiem zapytaj go, a właściciel i pismak tej strony to jest ten gościu http://stronglifts.com/about-mehdi/
Niewierze w takie przyrosty, fakt można tyle przytyć w ciągu miesiąca ale nie wierze żeby większość tego to był mięsień, chciałem tylko pokazać że są ludzie którzy piją tyle mleka.
heniu007 - Nie Sie 14, 2011 15:13
Tyle mleka ; O
Jak ogromny osesek
Przychodzi mi na myśl, że tak duże ilości mleka mogą być wyjątkowo problematyczne w trawieniu, co poskutkuje rozkładem przez różne bakterie, a produktom tego rozkładu mogą towarzyszyć duże ilości metanu.
Oprócz przyrostów masy, zapewne będziesz mógł się pochwalić potężnymi wiatrami i stolcem zapachu gnilnego.
Przeciwnicy mleka również podają argument, że po procesie pasteryzacji lub innej obróbki cieplnej mleka następuje rozkład termiczny soli wapnia naturalnie zawartych w mleku.
Jako dowód podają informację, że po obróbce cieplnej, na powierzchni przemysłowych maszyn osadza się gruba warstwa prostych związków nieorganicznych wapnia.
Padają również inne argumenty:
- w mleku znajduje się duża zawartość kazeiny, których człowiek bez pomocy "małych pomocników" nie jest w stanie strawić
- w mleku znajduje się cukier mleczny - laktoza, który może powodować uczulenia
- Nawet 100 milionów ciałek ropnych w każdej szklance...
- mleko zawiera jak to określili różne substancje wspomagające oraz hormony
- wprowadzasz obce białka
Duża większość argumentów dotyczy mleka produkowanego na masową skalę.
culturyzsta - Nie Sie 14, 2011 15:20
Nie mam zamiaru właśnie produkować metanu, jak będe produkował to dam sobie spokój bo to nie opłacalne, mleko to by było surowe, zsiada się.
Mariusz_ - Nie Sie 14, 2011 21:36
Znałem tekiego pakera pijącego 2 litry mleka dziennie sikał co 1h i był raczej ulany niż loss fat . Jednak każdy człowiek jest inny
Kangur - Nie Sie 14, 2011 22:19
heniu007 napisał/a: | ....
- w mleku znajduje się cukier mleczny - laktoza, który może powodować uczulenia ......
. |
Grzybek kefiru (ziarno Mahometa) przetwarza laktoze w alkohol. Kefir jest napojem alkoholowym i nim tez sie mozna ululac.
heniu007 - Czw Wrz 08, 2011 20:15
Kangur napisał/a: | Hannibal napisał/a: |
A Abchazyjczycy to przypadkiem nie żyją na Kaukazie? Gdzie napisano, że są na HC? Jeśli już to medium-carb, gdzie tłustych pokarmów sobie żałowano. |
Zyja na Kaukazie jedza tlusta gotowana baranine i popijaja kefirem.
Nie chcieli zdradzic technologii produkcji kefiru, bo podobno Mahomet im zakazal rozpowszecniac swoje ziarno dlugowiecznosci. Zarodniki kefiru nazywaja ziarnem Mahometa.
Gdzie diabel nie moze tam kobiete posle i tak bylo z kefiem.
Kiedys opisze te romantyczna przygode. |
To teraz wiem skąd się wzięło "ziarno Mahometa".
W dzisiejszym cyfrowym świece pisać o rzeczy, o której google milczy to duża sztuka.
Neo90 - Pią Wrz 09, 2011 17:51
Regularne picie dobrego kefiru sprawia, że problem tego tematu znika.
|
|