|
www.DobraDieta.pl Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl |
|
Zdrowa żywność - Wątroba strusia
Noire - Śro Sie 19, 2009 18:08 Temat postu: Wątroba strusia Zakupiłam dzisiaj po raz pierwszy. Bardzo smaczna Jak sądzicie- zdrowsza niż wołowa czy wieprzowa?
Hannibal - Śro Sie 19, 2009 23:04
a jak struś był żywiony?
Noire - Czw Sie 20, 2009 17:04
własnie tego nie wiem bo kupiłam w zwykłym sklepie...
Ale chyba nienajlepiej biorąc pod uwagę nocny i poranny ból głowy, który zdarza mi się niezwykle rzadko Pól dnia chodziłam jak struta...Ale w sumie może to efekt zatrucia wit.A. Wstyd się przyznać ale tak mi smakowała ta wątroba że zjadłam aż pół kilo
Hannibal - Czw Sie 20, 2009 17:09
zatruć to byś się mogła jak byś zjadła wątrobę niedźwiedzia polarnego
a tutaj to bez obaw
wątroba i to jak smakuje jest bardzo dobrym miernikiem tego, jak zdrowe było zwierzę, jak było żywione
mi zdecydowanie najbardziej podchodzi wątroba jagnięca z Podhala - sam cymes
BTW, czy jadłaś ją w stanie surowym?
Waldek B - Czw Sie 20, 2009 18:16
We wtorek widziałem strusie jajo do kupienia ale nastawiony byłem na oczy i mózgi, no i druga sprawa nie wiem właśnie co żre struś, jak go hodują... więc koniec końców nie wziąłem. Kiedyś się może skuszę.
Noire - Czw Sie 20, 2009 18:24
Jadłam ją w stanie lekko podsmażonym na smalcu, w środku była krwista i zdziwiłam się, że taka mięciusia
Wyjątkowo mi smakowała, w wątrobie wieprzowej wyczuwam jakieś "lekko odpychające smaki", wołowa smakuje mi bardziej, drobiowej nie ruszam wiadomo dlaczego.
Strusiego jaja też bym spróbowała Gdzie można je kupić?
krzysztof2 - Czw Sie 20, 2009 19:04
WITAJ Noire
Jeżeli jakiekolwiek zwierzę było karmione z dodatkiem np. tego typu wzmacniaczy - tutaj ( 7 post ) :
http://www.dobradieta.pl/...=15945&start=30
a tkanki były konserwowane np.tym tutaj ( 5 post ):
http://www.dobradieta.pl/...der=asc&start=0
to możesz sobie odpuścić konsumpcję takich produktów
POZDRAWIAM Z ZIELONEJ GÓRY
Waldek B - Czw Sie 20, 2009 20:53
Jeszcze niedawno uważałem za najlepsze wątroby i mózgi cielęce. Dopóki nie spróbowałem jagnięcych. Różnica jest spora.
Co do wieprzowych czy drobiowych to kłania się zasada Kwasniewskiego. Jak coś jest niejadalne na surowo, to lepiej tego nie tykać w żadnej postaci. A wątróbek "przemysłowych" nie chcą podobno nawet głodne dzikie koty...
pati - Pon Lis 09, 2009 19:16
Noire napisał/a: | Jadłam ją w stanie lekko podsmażonym na smalcu, w środku była krwista i zdziwiłam się, że taka mięciusia
Wyjątkowo mi smakowała, w wątrobie wieprzowej wyczuwam jakieś "lekko odpychające smaki", wołowa smakuje mi bardziej, drobiowej nie ruszam wiadomo dlaczego.
Strusiego jaja też bym spróbowała Gdzie można je kupić? |
Strusie jaja sa dobre i jajecznica z jednego najesc sie moze cala rodzinka.Moze ktos zna BTW?Ciekawe,czy jest tez tak wartosciowe i zdrowe jak od kurek?Natomiast strusie miesko mi nie smakuje-jest takie slodkie i bardzo chude.Ponoc calkiem bez cholesterolu i bardzo zdrowe,bee!
|
|