www.DobraDieta.pl
Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl

Zdrowa żywność - MAM PYTANIE CZY CHLEB BISZKOPTOWY MOZNA ZASTĄPIĆ...

ziuuta - Nie Kwi 19, 2009 10:27
Temat postu: MAM PYTANIE CZY CHLEB BISZKOPTOWY MOZNA ZASTĄPIĆ...
MAM PYTANIE CZY CHLEB BISZKOPTOWY WG DR.KWASNIEWSKIEGO MOZNA ZASTĄPIĆ PIECZYWEM WASA ???
Waldek B - Nie Kwi 19, 2009 10:34

można nawet ciachem


zenon - Nie Kwi 19, 2009 11:13

Najlepiej w ogole nie jesc zadnego pieczywa i zboz w kazdej innej postaci.
Anonymous - Nie Kwi 19, 2009 12:49

zenon napisał/a:
... i zboz w kazdej innej postaci...


Jest pewien wyjatek!

Ciekawe czy ktos zgadnie
czego on dotyczy? 8)
.

ziuuta - Nie Kwi 19, 2009 13:32

A czy może ktoś mi doradzić rozsądnie a nie pisać jakies zagadki ?
Anonymous - Nie Kwi 19, 2009 13:52

ziuuta napisał/a:
A czy może ktoś mi doradzić rozsądnie a nie pisać jakies zagadki ?


Zenek przecie wyraznie napisal,
a wyjatki to potwierdzenie ..... itp. 8)

Hannibal - Nie Kwi 19, 2009 14:00

grizzly napisał/a:
Ciekawe czy ktos zgadnie czego on dotyczy? 8)
.

pewnie o coś innego Ci chodziło, ale jedyną dopuszczalną dla mnie postacią zbóż jest prawdziwe niefiltrowane niepasteryzowane piwo (np. real ale, pale ale, stout, weizen, alt)

ziuuta - Nie Kwi 19, 2009 14:46

CZYLI NIKT NIE UMIE ODPOWIEDZIEC NA PYTANIE CZYLI NIKT Z WAS SIE NIE ZNA TO CO TU ROBICIE ?
zenon - Nie Kwi 19, 2009 15:10
Temat postu: Re: MAM PYTANIE CZY CHLEB BISZKOPTOWY MOZNA ZASTAPIC...
ziuuta napisał/a:
MAM PYTANIE CZY CHLEB BISZKOPTOWY WG DR.KWASNIEWSKIEGO MOZNA ZASTAPIC PIECZYWEM WASA ???


Dobra odpowiadam powaznie.

Mozna. Jest to w naszym kraju dozwolone.

Natomiast jezeli chcesz byc na "diecie optymalnej" wg zalecen dra medycyny Jana Kwasniewskiego to my nie jestesmy wlasciwymi doradcami, poniewaz praktycznie nikt na tym forum nie zywi sie scisle wg zasad DO.

JEzeli chcesz uzyskac odpowiedz na pytanie wedle tego konkretnego nurtu zywieniowego to pytaj na forum.dr-kwasniewski.pl
Tam sa osoby, ktore zaraz doradza, ze "najwazniejsza jest proporcja", dadza przepis na ojmleta z marketowych jajek itd


Co do mojego prywatnego zdania na temat chleba: to nie warto go jesc w ogole.


Jezeli juz musisz jesc jakies "ziarna" to polecam kasze.
Taka gryczana ma na prawde niezle parametry i mi osobiscie zawsze bardzo smakowala.
Oczywiscie z umiarem, bo ma sporo wegli.

zenon - Nie Kwi 19, 2009 15:11

ziuuta napisał/a:
CZYLI NIKT NIE UMIE ODPOWIEDZIEC NA PYTANIE CZYLI NIKT Z WAS SIE NIE ZNA TO CO TU ROBICIE ?

i prosze nie naduzywac caps locka.

ziuuta - Nie Kwi 19, 2009 15:26

Dziekuje za odpowiedz.
a caps locka w sumie bede uzywala do bolu hehe

Hannibal - Nie Kwi 19, 2009 15:29

ziuuta napisał/a:
CZYLI NIKT NIE UMIE ODPOWIEDZIEC NA PYTANIE CZYLI NIKT Z WAS SIE NIE ZNA TO CO TU ROBICIE ?

czy uważasz, że jak ktoś się nie orientuje w sprawach pieczywa biszkoptowego, wasa to się nie zna na żywieniu, zdrowiu? :o
tutaj praktycznie nikt nie jada zbóż, pieczywa, kasz, itd.

ziuuta - Nie Kwi 19, 2009 15:37

Proszę przeczytać sobie to co ja pisze a nie pisać że rzekomo mowię że ktoś się na czymś nie zna.Czekalam tylko na odpowiedz. to jest forum co nie ?
zenon - Nie Kwi 19, 2009 15:46

Kasze sa spoko, bo sa nasze, nie sa wyjalawiane z mineralow i jednoczesnie nie ma problemu glutenu i kwasu fitynowego.
Hannibal - Nie Kwi 19, 2009 15:48

ziuuta napisał/a:
to jest forum co nie ?

tak, to jest forum i ludzie Ci odpowiadali na tyle, na ile potrafili
bardzo właściwą odpowiedzią była ta, że lepiej w ogóle zrezygnować z pieczywa i ze zbóż, bo w przeciwnym wypadku to tylko taki "fine-tuning"

Hannibal - Nie Kwi 19, 2009 15:51

zenon napisał/a:
Kasze sa spoko, bo sa nasze, nie sa wyjalawiane z mineralow i jednoczesnie nie ma problemu glutenu i kwasu fitynowego.

w porównaniu do innych są spoko
nie są wyjałowione z minerałów? a to zależy na jakiej glebie sobie rosły
w dzisiejszych czasach rosną raczej na kiepskiej

Anonymous - Nie Kwi 19, 2009 16:45
Temat postu: Re: MAM PYTANIE CZY CHLEB BISZKOPTOWY MOZNA ZASTĄPIĆ...
ziuuta napisał/a:
...MOZNA ZASTĄPIĆ PIECZYWEM WASA ???...

To "pieczywo" to trucizna!!!
Teraz zrozumiesz! 8)

Witold Jarmolowicz - Nie Kwi 19, 2009 17:17

No dobrze, odpowiedzmy poważnie.
Pieczywo tzw. chrupkie, nieważne jakiej firmy, żeby nie uprawiać negatywnej reklamy, to najgorszy rodzaj pieczywa wysokowęglowodanowego.
W zasadzie jest to sztuczny, wyskokoprzetworzony produkt, który nawet ze zwykłym chlebem ma niewiele wspólnego.
Podobnie nic nie warte są różne kulki zbożowo czekoladowe uwielbiane przez dzieci. To produkty wyjałowione z wartości odżywczych, uzupełnione sztucznymi dodatkami, zawierające głównie skrobię i błonnik.

Natomiast omawiany chleb biszkoptowy to produkt zwierzęcy, który z pieczywem roślinnym nie ma wiele wspólnego. Tam jest tylko trochę mąki.

JW


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group