|
www.DobraDieta.pl Forum dyskusyjne serwisu www.DobraDieta.pl |
|
Surowy dział - Nerki
zbiggy - Nie Lis 02, 2008 23:02 Temat postu: Nerki wczoraj gotowałem (czyli zapowiada się off topic ) nerki wieprzowe i powiem wam, że waliło przez jakiś czas w chacie aż córka zapowiedziała, że nie będzie jadła cokolwiek to jest. Ale jak już poddusiłem to w rosołku z tymiankiem i pieczarkami to jadła aż jej się uszy trzęsły
ale dlaczego piszę o tym w wątku o surowiznie? - bo chciałbym kiedyś spróbować surowych podrobów w tym nerek - ale co do cholery tak z nich bije - czy to są jakieś resztki moczu, np.? fuj może lepiej się nad tym nie zastanawiać, czy ktoś próbował raw nereczek ?
Hannibal - Pon Lis 03, 2008 07:42
nerki na surowo to ja jem od dawna
śledziona, grasica, móżdżek - też
trzeba się po prostu przyzwyczaić do nowych zapachów
a jak jest z "śmierdzącymi" serami franc. - dla niektórych jest to nie do przejścia; dla mnie to super sprawa
zobacz sobie, co się je w różnych krajach na "Bizzare foods" - na wykwintnych przyjęciach dla palestry je się tarantule, jakieś larwy, pluskwy
tylko biedota je jakieś żelki i marsy
chill - Pon Lis 03, 2008 07:54
prponuje Ci zmiksowac sobie troche nerek z jakimis mięśniami wołowiną, cielęciną czy tam baranina.Ja tak robie wrzucam do miksera troche nerek watroby albo serca razem z mięsem dodaje tłuszczy i doprawiam przyprawami do smaku (zazwyczaj do mies daje duzo ziołowych) i jest git.Po za tym miód mi bardzo pasuje z surowym mięsem i podrobami odwrotnie do przertworzonego miesiwa.Przydałyby sie jakies kiszone ogoreczki albo kapusta -na zagryzke mistrze!
Hannibal - Wto Lut 24, 2009 21:54
próbując różnych nerek muszę powiedzieć, że najlepsze są baranie (nie jagnięce) - takie ogromiaste są po prostu "cudaste"
Hannibal - Pią Cze 05, 2009 16:21
i jak tam zbiggy - pół roku minęło, spróbowałeś tych surowych nereczek?
|
|